Turizm öğrencilerine, İstiklal Yolu tanıtıldı;

Turizm öğrencilerine, İstiklal Yolu tanıtıldı

Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Rehberlik, Turizm İşletme ve Gastronomi bölümü son sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen İnebolu – Küre ve Seydiler gezisi ile öğrencilere İstiklal Yolu tanıtıldı....

Aralarında farklı Türk Cumhuriyetlerinden grupların da yer aldığı 90 öğrenci, Turizm Fakültesi’nde görevli akademisyenler eşliğinde ilk olarak Milli Mücadele’nin kilit noktalarından biri olan İnebolu’yu ziyaret etti. Burada, İnebolu Belediyesi tarafından misafir edilen öğrenci grubunu yerel tarihçi Dr. Mustafa Fakazlı ile Rota37 yapımcısı Adem Salcıoğlu’nun rehberliğinde başta Türk Ocağı ve Kent Müzesi olmak üzere İnebolu’yu gezdi.

 

İnebolu’nun tarihteki önemine ilişkin bilgiler alan grup, daha sonra Küre’deki İkiçay Köprüsü mevkisinde tarihi İstiklal Yolu üzerinde kısa bir yürüyüş yaptı. Yürüyüşün ardından Küre Yatılı Bölge İlkokulu, Küre Belediyesi ve Ersizlerdere köyü muhtarlığınca öğrencilere Ecevit Çorbası ve yöresel lezzetler sunuldu. Günün üçüncü durağı ise Seydiler oldu ve kafile Şehit Şerife Bacı anıtını ziyaret etti.  İstiklal Yolu’nun Kastamonu’daki son noktasını temsilen tarihi Valilik binası önüne gelen öğrenciler burada etkinliğin anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle günü noktaladı. Etkinliği organize eden Turizm Fakültesi Rehberlik Bölümü Öğretim Görevlisi Hikmet Haberal, 9 ay önce atandığı Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde yeni bir vizyon ve misyon üstlendiklerini vurguladı.


''ALTERNATİF TURİZM TÜRLERİ MEVCUT''

Uzun yıllar Orta ve Doğu Karadeniz başta olmak üzere Doğu Anadolu ile Türkiye’nin birçok yerinde saha çalışmaları yaparak turizme kazandırdıklarını anlatan Haberal, “Kastamonu’nun tarihi kültürel ve tabiat değerlerini ön plana çıkarıp bunları turizm ürünü haline getirerek turizm tüketicilerine (turistlere) sunmayı kendimize hedef edindik. Bölgemizde uygulanabilecek birçok alternatif turizm türleri mevcut. Derslerimde öğrencilerime korunan alanlardan bahsetmiştim. Bunlardan biri de milli parklardır. İstiklal Yolu’da 2018’de milli park olarak ilan edildi. 3 il 7 ilçe ve 21 köy olmak üzere toplam 31 yerleşim merkezi içinden veya yakınından geçerek uzunluğu yaklaşık olarak 340 kilometredir. Bunun 133 kilometresi Kastamonu’da 110 kilometresi de Çankırı’da, 97 kilometresi ise Ankara sınırlarında yer almakta. Kurtuluş savaşımızın en önemli mühimmat ve erzak teminindeki yol ve bu yolda canlarını bu ülke için feda eden Şerife Bacı ve tüm şehitlerimizin nasıl bu ülke için mücadele verdiklerini yerinde göstererek öğrencilerimize anlatmak istedik” ifadelerini kullandı.


 

“Kurtuluştan Kuruluşa giden bu mücadeleyi öğrencilerimize anlatmak önemli hedeflerimizdendir.” diyen Haberal, “Bu uygulamalı gezimizi bu yıl mezun olacak ve İstiklal Yolunu hiç görmeyen öğrencilerimizle yaptık. İnşallah ilerleyen zamanlarda diğer sınıflarla Kastamonu, Ankara, Polatlı, Sakarya meydan muharebesi tarihi milli parkına devam edip Kurtuluştan Kuruluşa giden bu mücadeleyi öğrencilerimize anlatmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Kastamonu’nun tüm ilçelerinde turizm noktasında proje ve etkinlikler planladıklarına dikkati çeken Haberal, her bir yerin kendine has değerleriyle önemli bir turizm potansiyeli taşıdığını aktardı. Haberal, Kastamonu’nun tamamında bölgenin sahip olduğu potansiyeli belirleyerek turizme kazandıracaklarını vurgulayarak, “Çalışmalarımızı başarılı bir şekilde gerçekleştirmemize katkısı Kastamonu Valimiz Avni Çakır başta olmak üzere Kastamonu Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Hamdi Topal’a, fakülte dekanımıza, bizlerle yakından ilgilenen ilçe kaymakamlarımıza ve belediye başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. El birliğiyle çok güzel işler yapmaya devam edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum