'Nisan'da 25 sağlık çalışanı mağdur oldu';

'Nisan'da 25 sağlık çalışanı mağdur oldu'

Sağlık-Sen Kastamonu Şube Başkanı Mehmet Öz, Nisan ayında gerçekleşen Sağlıkta Şiddet olaylarını değerlendirdi. Nisan ayında da yaşanan olayların sayısının artmadığını kaydeden ve toplamda 19 şiddet olayında 25 sağlık çalışanının mağdur olduğunu kaydeden Başkan Öz, sağlıkta şiddet olaylarının çözülebilmesi için yasalarla birlikte toplumsal duyarlılığın da artması gerektiğini ifade etti....

''SADECE YASA YETMEZ''

Nisan ayında da sağlıkta şiddet olaylarının fire vermeden devam ettiğini kaydeden Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Öz, ''Sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarının başında gelen şiddet can yakmaya devam ederken, TBMM’den gelen haber sağlık çalışanlarının yüzlerini güldürdü.Sağlık Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı’nın ortak çalışmaları neticesinde sağlıkta şiddetin katalog suçlar arasına girmesini sağlayan düzenleme Meclis’ten geçerek yasalaştı. Bu önemli karar sayesinde saldırganlar artık elini kolunu sallayarak dolaşamayacak, hak ettikleri cezayı alacaklar. Ancak yasanın tek başına şiddeti önlemesi de mümkün değildir. Toplumsal duyarlılığın oluşturulmasının şart olduğunu buradan bir kez daha dile getiriyoruz. Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın başını çekecek topyekûn bir seferberliğin oluşturulması, toplumda farkındalığın artmasına da katkı sağlayacaktır'' dedi.

'NİSAN'DA 25 SAĞLIK ÇALIŞANI MAĞDUR OLDU''

Nisan ayında 19 sağlıkta şiddet olayı yaşandığını ve 34 saldırgan tarafından gerçekleştirilen olaylarda 25 sağlık çalışanının mağdur olduğunu sözlerine ekleyen Öz, ''Nisan ayı boyunca yaşanan 19 şiddet olayının 16’sına hasta ve hasta yakınları neden olurken, 3’üne kendini bilmez kişiler sebebiyet verdi. Şiddet olaylarının failleri hiç değişmezken, saldırıların hasta ve hasta yakınları tarafından gelmesi sağlık çalışanlarını daha da derinden yaralamaktadır. Bu durum nitelikli sağlık hizmetini de sekteye uğratmaktadır. Ay boyunca yaşanan 19 şiddet vakasının 16’sı hem sözlü hem fiili, 3’ü sözlü olarak vuku buldu. Şiddet olaylarının adresi yine değişmedi. 19 şiddet olayının 17’si hastanelerde vuku bulurken, 2’si aile sağlığı merkezinde yaşandı. Nisan ayında 13 doktor, 6 güvenlik görevlisi, 3 acil tıp teknisyeni, 1 hemşire, 2 diğer sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı. Ay boyunca yaşanan şiddet vakalarına sebebiyet veren 34 saldırganın 10’u hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. Gözaltına alınan 10 saldırgan serbest bırakıldı. 8 saldırgan hakkında soruşturma başlatılırken, 6 saldırgan tutuklandı'' ifadelerine yer verdi.

Saldırganların serbest kalmasının tepkilere neden olduğunu kaydeden Başkan Öz, 11 Şubat 2022 tarihinde gittiği Ümraniye Devlet Hastanesi’nde tedavisine yardımcı olmaya çalışan hemşire M.S.’ye kafa atarak burnunu kıran saldırgan H.C. tutuklanarak hakim karşısına çıkartıldı. Sanık hakkında, sağlık çalışanına yönelik “tehdit ve kasten yaralama" suçundan toplamda 11 yıl 6 ay hapis cezası istendi. Sanık, tutuklulukta geçirdiği süre, kaçma ve suç delillerini karartma şüphesi bulunmadığı dikkate alınarak ilk celsede tahliye edildi.Cerrahpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, eşinin canını acıttığı gerekçesiyle doktora saldırdığı iddiasıyla yargılanan S. D., ilk duruşmada tahliye edildi.TBMM’den geçen yasa ile birlikte vicdanları yaralayan bu tür kararları artık duymayacağımızı ümit ediyoruz.'' dedi.

 

 

 

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum