Kastamonu Belediyesi, 100 bin ücretsiz fide dağıtacak;

Kastamonu Belediyesi, 100 bin ücretsiz fide dağıtacak

Kastamonu Belediyesi, Salı günü itibariyle belirlenen noktalarda 100 bin ücretsiz fide dağıtacak....

Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun vatandaşları toprakla buluşturmak, beton içerisinde sıkışıp kalmış gündelik yaşamda anlamlı bir değişiklik yapmak ve ata tohumlarına sahip çıkmak amacıyla iki yıl önce başlatmış olduğu ‘Kastamonu kendi sebzesini üretiyor’ projesi, bu yıl da devam edecek.

Her fırsatta üretimin önemine vurgu yapan ve toprakla barışmamız gerektiğini dile getiren Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, atalık tohumdan üretilen toplam 100 bin domates, salatalık ve biber fidesinin24 Mayıs Salı günü saat 10.00 itibariyle belirlenen altı noktada vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılacağını belirtti. Başkan Vidinlioğlu yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz iki yılda atalık tohumdan ürettiğimiz toplam 100 bin domates, salatalık ve biber fidesini hemşehrilerimize ücretsiz olarak dağıtmıştık. Salı günü yine atalık tohumlardan ürettiğimiz 100 fideyi daha hemşehrilerimize dağıtacağız. Kastamonu kendi sebzesini üretecek diye çıktığımız yolda toplamda 200 bin fideyi hemşehrilerimize dağıtmış olacağız. Üretmenin önemini biliyorum. Park Bahçeler Müdürlüğü’müze kazandırdığımız yeni yerleşkede kurduğumuz tam otomasyonlu seralarda fidelerimizi ürettik. Üretime katkı sağlamak adına her fırsatta elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artacak. Toprakla barışmamız gerekiyor. Bunu her fırsatta söylüyorum. Çocuklarımız domatesin, salatalığın ve biberin markette yetiştiğini düşünmesinler. Dalından sebze ve meyve yemenin hazzını yaşasınlar,üretmenin güzelliğini görsünler istiyorum. Her ne yapıyorsak önce onlar için yapıyoruz. Böylelikle nesilden nesile atalık tohumlarımıza da sahip çıkmış oluruz. İnşallah bu doğrultuda adımlar atmaya da devam edeceğiz. Tüm hemşehrilerim belirlediğimiz alanlara giderek fidelerini alabilirler.” diye konuştu.

Kastamonu Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’nün tam otomasyonlu seralarında atalık tohumlarda üretilen fideler 24 Mayıs Salı günü saat 10.00 itibariyle Hüma Hatun Parkı (Carrefour arkası), Candaroğulları pazar yeri, Şehitler Bahçesi (Olukbaşı), Park ve Bahçeler Müdürlüğü Yeni Yerleşkesi (Kuzeykent), Şehit Öğretmenler Parkı (Tosya Yolu) ve Cumhuriyet Meydanı’nda dağıtılacak. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum