Kastamonulu tıpçılar, İstanbul'da buluştu;

Kastamonulu tıpçılar, İstanbul'da buluştu

Kastamonu Çalışma Grubunun organize ettiği ve İstanbul’da okuyan tıp fakültesi öğrencileri ile mezun olmuş ve görev yapan hekimlerin bir araya getiren “Geleneksel Tıpçılar Toplantısı” yapıldı....

Toplantıda bir konuşma yapan Çalışma Grubu başkanı Mehmet Yılmaz, pandemi sebebiyle bir süre zorunlu ara verdikleri sosyal etkinliklerine yeniden başlamamanın ve bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Mehmet Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; İnsanlık tarihi kadar eski ve bir o kadar da kutsal olan hekimlik mesleğinin yaşadığımız pandemide ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Çalışma Grubu olarak bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da hekimlerimizin ve hekim adaylarımızın her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Başta hekimlerimiz olmak üzere bu süreçte görev yapan tüm sağlık ekibimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.''

''2000 YILINDAN İTİBAREN ARALIKSIZ BURS FAALİYETLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ''

 

Çalışma grubunun faaliyetleri hakkında da kısa bir bilgilendirme yapan başkan Mehmet Yılmaz; ''Çalışma Grubumuzun en önemli faaliyeti Kastamonulu üniversiteli gençlerimize burs sağlamaktır. 2000 yılından itibaren aralıksız burs faaliyetimizi sürdürüyoruz. Bunun yanında birlik ve beraberliğimizi tesis amaçlı sosyal etkinlikler yapıyoruz. Bugün burada yaptığımız tıpçılar toplantısı gibi, hukukçular, mühendisler, ilahiyatçılar vb. belli mesleki gruplara özel toplantılar yapıyoruz. Bu toplantılarda hem aynı meslek sahibi arkadaşlarımız birbirini tanımış oluyor hem de kendi içlerinde tecrübe paylaşımı yapılıyor. Ayrıca Boğaziçi, İTÜ, Yıldız vb. her üniversitenin kampüsüne giderek o üniversitede okuyan gençlerimizle kampüs buluşmaları yapıyoruz. Bunu yapmaktaki amacımız ise her üniversitede okuyan öğrencimizin diğer arkadaşları ile tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamak. Son olarak ise AB Gönüllü Projeleri kapsamında gençlerimizi hiçbir masraf yapmadan 2 ay yurt dışına gönderiyoruz. Burada gençlerimiz hem yabancı dillerini geliştirmiş oluyor hem de yurt dışı deneyimi edinerek değişik kültürleri ve insanları tanıma fırsatı buluyorlar. Bu da onların dünyaya ve hayata bakış açılarını genişletiyor ve onlara ayrı bir vizyon katıyor'' dedi.

'YALNIZ HİSSETMEDİM''

 

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Dahiliye Asistanı olarak görev yapan Nur Aybüke Yılmaz da, programda yaptığı konuşmada; ''Çalışma Grubunu İstanbul’a geldiğim günden itibaren tanıyorum ve bu ailenin bir üyesi olmaktan son derece mutluyum. İstanbul’da kendimizi hiçbir zaman yalnız hissetmedik. Bu sayede birçok yeni arkadaşlar ve meslektaşlar tanıdım. Çok mutluyum'' ifadelerine yer verdi.

Çapa Tıp Faültesi Pediatri Asistanı Ebranur Kocabaş, ''Bende fakülte hayatım boyunca Çalışma Grubundan burs aldım ve mümkün olduğunca etkinliklerine katıldım. 6 yıl boyunca bize sağladıkları burs desteğinin yanında yaptıkları bu toplantılar da çok faydalı oluyor'' ifadelerine yer verirken, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencisi Alperen Akyel de, ''Ben de bu ekibin içinde olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. Biz hem Cerrahpaşalılar hem de tüm tıpçılar olarak birbirimizi tanıma imkânı bulduk'' dedi.




 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum