TEMA Koleji’nden yerli üretim;

TEMA Koleji’nden yerli üretim

Günümüzde sağlıklı yaşam ve buna bağlı olarak sağlıklı beslenmenin önemi giderek artış gösteriyor. Özellikle dünyayı 2 yıldır etkisi altına alan pandemiyle birlikte, üretmenin değeri artarken, yerli üretim de çok ciddi önem kazandı....


Kastamonu TEMA Koleji ise örnek teşkil edecek güzel bir çalışmaya imza attı. Üretmenin değerini aşılayan bu çalışmayla öğrenciler, ata tohumlarından üretim yaparak, hem sağlıklı beslenmenin önemini kavrıyor hem de üretmenin değerini öğreniyor.

TEMA Koleji 1-D sınıfı öğretmeni Ahmet Can Kalemkaş’ın öncülüğünde geliştirilen bu proje kapsamında tüm öğrenciler, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 80’den fazla ata tohumunu Nisan ve Mayıs aylarında toprakla buluşturdu. Üretmenin, sağlıklı beslenmenin ve yerli üretimin önemini öğrencilerine kazandırmayı hedefleyen TEMA Koleji öğretmenleri, öğrencilerin küçük yaşlardan bu bilinçle yetişmelerini önemli bulduklarını dile getirdi. 

KALEMKAŞ; “BU BİLİNÇLE YETİŞEN ÖĞRENCİLERİMİZ, İLERDE DAHA KAPSAMLI PROJELERDE YER ALACAK”

Projenin öncüsü TEMA Koleji 1-D sınıf öğretmeni Ahmet Can Kalemkaş, günlük hayatta insanların karşılaştıkları beslenme sorunlarına yönelik bir çözüm arayışına girdiklerini belirterek böyle bir etkinliği yaptıklarını kaydetti. Kalemkaş amaçlarının, toplanan ata tohumlarının sürdürülebilir şekilde çevredeki bütün insanlarla paylaşarak doğaya, doğala sevgi ve saygıyı artırmak, sağlığımızı korumak olduğunun altını çizdi. Kalemkaş, konuyla iglil olarak; “Organik ürünleri tüketerek günümüzde gıdalardan kaynaklanan sağlık sorunlarını bir nebze de olsa azaltmayı amaçlıyoruz. Küçük yaşlarda bu bilinçle yetişen öğrencilerimizin ilerleyen yıllarda çok daha kapsamlı projelerde ve çalışmalarda yer alacak” ifadelerine yer verdi.

Öğrenciler ve öğretmenler bu projeden keyif almalarının yanı sıra gerçekleştirilen bu etkinlikle hem örnek oldular hem de takdir topladılar. 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum