'Kaçak Göçmenler', Kuzeykent Ortaokulu Spor Salonu'nda konaklayacak;

'Kaçak Göçmenler', Kuzeykent Ortaokulu Spor Salonu'nda konaklayacak

Kuzeykent Ortaokulu'nda Kapalı Spor Salonu'nun 'Kaçak Göçmen Merkezi' olarak belirlenmesi; vatandaşları ve velileri endişelendirse de; yetkililer, herhangi bir güvenlik zafiyetinin olmayacağı konusunda taahhüt verdi....

Türkiye'de özellikle son günlerde göçmen konusu gündemden düşmezken; İçişleri Bakanlığı tarafından kaçak göçmenlerle mücadelede de vites arttırıldı. Bu çalışmalar kapsamında bir çok ile kurulacak olan 'Kaçak Göçmen Merkezi'nin adresi; Kastamonu'da da Kuzeykent Ortaokulu Kapalı Spor Salonu oldu.

Kastamonu Valiliği'nin kararıyla spor salonunun göçmenlerin bekletileceği alan seçilmesi sebebiyle veliler de tepki gösterdi. Hali hazırda eğitimin devam ettiği ve çevresinde lise de bulunan spor salonunda; göçmenler, yaklaşık 48 saat boyunca ağırlanacak ve daha sonra da daha büyük bir merkeze ev sahipliği yapan Çankırı'ya gönderilecek. Oradan da sınır dışı edilecek kaçak göçmenlerin önümüzdeki günlerde ilimize gelmesi bekleniyor ve bir süre boyunca bu projeye devam edilmesi bekleniyor.

İhalesi yapılan önümüzdeki aylarda da tadilata girecek Kuzeykent Ortaokulu'nun kaçak göçmenlere ev sahipliği yapacak olmasından dolayı mahalleliler ve veliler duruma tepki gösterirken; veliler de eğitim yuvaları yerine daha atıl vaziyette ve tenha bir alanda bulunan binaların değerlendirilmesini talep etti.

Diğer taraftan yetkililer ise Kastamonu'daki spor salonlarında hali hazırda devam eden spor müsabakaları ve aktiviteler sebebiyle böyle bir yol izlendiğini belirtirken, herhangi bir vatandaşın kaçak göçmenlerle karşılaşmayacağını, gerekli güvenlik tedbirlerinin alınacağını ve işlemlerin tamamlanmasının ardından da göçmenlerin farklı merkezler aracılığıyla sınır dışı edileceğini ifade etti.

Bugün itibariyle Kastamonu'ya gelen göçmen bulunmazken,  barikat çekilerek okulla salonun bağlantısının kesildiği ve ilk kaçak göçmenlerin önümüzdeki günlerde salona alınması bekleniyor. Bu sürecin ne kadar bir süre devam edeceği ise henüz netleşmedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum