Kastamonu’da geçen ay 430 konut satıldı;

Kastamonu’da geçen ay 430 konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 Nisan ayı konut satış istatistikleri haber bültenini açıkladı....

 TÜİK başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre; Nisan ayında Kastamonu genelinde 430 adet konut satıldı. Konut satışlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,2 oranında arttığı görüldü. Nisan ayında Kastamonu, konut satış sayısı bakımından 54. il oldu.

Kastamonu merkez ilçesinde Nisan ayında 218 adet konut satıldı. Kastamonu merkez ilçesinde satılan konut sayısının Kastamonu genelindeki payı yüzde 50,7 oldu.

Nisan ayında Kastamonu genelinde ipotekli konut satışları 100 adet olarak açıklandı. İpotekli konut satışlarının önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,5 arttığı görüldü. İpotekli satılan konutların toplam konut satışları içinde payı yüzde 23,3 olarak gerçekleşti. İpotekli satılan konutların 31 tanesi ilk defa satılan konutlardan oluşurken 69 tanesinin ise ikinci el satış olduğu görüldü.

Diğer konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 oranında artarak 330 adet oldu. Nisan ayında diğer satışların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 76,7 olarak hesaplandı.

Kastamonu genelinde ilk defa satılan konut sayısı önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,0 oranında artarak 165 adet oldu. İlk kez satılan konutların toplam konut satışları içindeki payı yüzde 38,4 olarak açıklandı.

Kastamonu genelinde ikinci el konut satışları ise bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 19,9 artarak 265 adet olarak gerçekleşti. Toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 61,6 olarak açıklandı. (Bülten)

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum