Kastamonu'nun özeti: Şapka Müzesi;

Kastamonu'nun özeti: Şapka Müzesi

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, İstamonu Gazetesi'ne özel bilgilendirmelerde bulundu. Aynan, kurumun şapka, dantel, bebek, oyuncak, silah müzesi, Atatürk sergi salonu ve fotoğraf galerisiyle Kastamonu’nun özeti olduğunu söyledi....

Vali Enis Yeter döneminde başlatılan proje kapsamında ayağa kaldırılan bölgede; 2008 yılında dönemin Valisi Mustafa Kara tarafından açılan Şapka Müzesinde bine yakın şapkanın sergilendiğini bildiren, Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü İlknur Aynan, katılım sağladıkları fuarlar ve medya desteği ile müze bölümlerine ilginin her geçen gün arttığını dile getirdi.

''900'ÜN ÜZERİNDE ŞAPKA VAR''

Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezinin kuruluşunu ve çalışmalarını aktaran İlknur Aynan şunları söyledi: “Merhum Mustafa Kara’nın Kastamonu Valiliği döneminde Vedat Tek Kültür Merkezinin kurulum çalışmalarına başlandı. İlk olarak şu anda arkeoloji müzesinin altında bulunan silahlar temizlenerek sergi alanına konuldu. Daha sonra şapka müzesi fikri ortaya çıktı; 2018’de 3 şapkayla başladık şimdi 900’ün üzerinde sergilediğimiz şapka bulunuyor.  Sayın valimizle istişarelerde bulunuyorduk, fikirlerimizi önemsemesi bizim de daha çok heyecan duymamızı sağlıyordu. Ardından dantel müzesi, bebek müzesi faaliyete geçti.”  

''KASTAMONU TURİZMİNE KATKI SAĞLIYORUZ''

“Fuarlar ve medyanın gücüyle bugün Vedat Tek Kültür Merkezi ilgi odağı oldu. Gittiğimiz fuarlarda tüm stantları dolaşarak yorulmadan faaliyetlerimizi aktardık. Medyanın gücüyle çok insana ulaştık. Her zaman tek gayemiz Kastamonu’nun tanıtımına katkı sağlamak. Profesyonel yardım almadan yaratıcılığımızı ortaya koyduğumuz, vitrin düzenlemesinden obje seçimine kadar ilgilendiğimiz bu merkezde anı biriktirirken Kastamonu’nun turizmine de katkı sağlıyoruz. Sadece şapkalar ile değil antikalar ve galeri bölümü ile Atatürk Sergi Salonu şehrin geçmişine ve barındırdığı potansiyele ışık tutuyor. Kastamonu’nun günlük yaşam hikayesini ve tarihsel sürecini konuklarımıza aktarıyoruz.”

“Kastamonu’nun daha çok ön plana çıkmasını istiyorum. Civar illere baktığımızda şehrimiz kültürüyle ve doğasıyla ön planda. Ekip ruhuyla hareket etmeliyiz, birbirimizi teşvik etmeliyiz. Sürdürülebilir ve kurumsal politikalar izlemeliyiz. Turizm alanında faaliyet gösteren kişiler aynı zamanda şehirlerin de yüzü oluyor bir nevi. Bu kapsamda giydiğim kıyafet, şapka ve tavrımla Kastamonu insanını temsil etmek için de gayret gösteriyorum. Şerife Bacı ruhuyla kadim ve doğası bozulmamış bir şehir olduğumuzu aktarmam gerektiğinin bilincinde hareket etmeye çabalıyorum.” (İstamonu)

Kaynak: İstamonu

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum