Üniversitede sanat galerisi;

Üniversitede sanat galerisi

Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi giriş katında yeni kurulan "Güzel Sanatlar Galerisi", Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi (GSTF) Dekanı Prof. Erol Yıldır’ın "Atlarla Gelen" adlı resim sergisi ile birlikte açıldı....

Açılışa, Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Atalan ve Prof. Dr. Ömer Küçük, Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdür V. Fahrettin Şenoğlu ile birlikte akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rektör Topal , sanatın ve sanatçının önemini vurgulayarak, galerinin üniversiteye kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Açılışın ilk sergisinin GSTF Dekanı Prof. Yıldır’ın "Atlarla Gelen" adlı resim sergisi ile yapılmasının anlamlı olduğunu işaret eden Rektörümüz, “Birbirinden değerli eserlerin sergilendiği bu anlamlı sergiyle birlikte Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültemizin girişimleriyle sadece Üniversitemize değil Kastamonu’ya hizmet edecek olan çağdaş sanatların sergilenebileceği modern bir sanat galerisinin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Galerinin kurulmasında başta Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanımız Prof. Erol Yıldır’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemize ve İlimize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmanın ardından Prof. Yıldır’ın 36 adet büyük boy özgün resim çalışmasının yer aldığı “Atlarla Gelen” adlı resim sergisi gezildi. Programda ayrıca, GSTF Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Elçin Ergin Talaka tarafından izleyicilere gitar dinletisi sunuldu. Sergi, 31 Mayıs 2022 tarihine kadar izleyicilere açık olacak.

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum