Sanat Kurulundan ziyaret turu;

Sanat Kurulundan ziyaret turu

Kastamonu Sanat Kurulu Kastamonu’daki proje ve çalışma faaliyetlerine başladı.Kastamonu Sanat Kurulu hizmet binasının açılışı Ağustos ayı içinde yapılacak....

Kültür Bakanlığı, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) Üyesi, Türk Sanat Müziği söz Yazarı ve Bestekâr,  Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Genel Başkan Yardımcısı ve Kastamonu Sanat Kurulu Başkanı ülkemizde ve yurt dışında Kastamonu’yu başarılı bir şekilde temsil eden sanatçımız, Yılmaz Cesur Kastamonu merkez ve ilçelerinde yapacağı yeni çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Yılmaz Cesur yaptığı açıklamasında, “ Kastamonu’yu sanatla bütünleştirmek ve sanatı herkese sevdirmek için Kastamonu Sanat Kurulunu 2017 yılında kurduk.Kastamonu’nun sanata ve sanatçıya çok ihtiyacı var. Kastamonu’da Belediye Başkanımız Sayın Opr. Dr. Rahmi galip Vidinlioğlu Kastamonu Belediyesi Mesleki Eğitim Kurs Merkezi’nde (KASMEK) bize yer tahsis etti. Bu yeni yerimizde Belediye başkanımızla sanat adına tarih yazacağız. Bunu alt yapı çalışmalarına da şimdiden başladık. Başta her zaman yanımızda olan, bize desteğini esirgemeyen Sayın Valimiz Avni Çakır’a ve yine başta bize yer tahsisi yaparak her zaman yanımızda olan, katkı ve desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Belediye Başkanımız Sayın Opr. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’na ve diğer emeği ve katkısı geçenlere Sanat Kurulu adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

Cesur yaptığı açıklamasının devamında da, “Şahsım ve Sanat Kurulumuzun Müzik Danışmanı Gülcan Kara Erdem, Başkan Yardımcımız Mete Tafracı ile başkan Yardımcısı Muhasip Nazan Cesur ile birlikte Valimizi, Belediye Başkanımızı ziyaret ederek Kastamonu Merkez ve 19 ilçe de yapacağımız projelerimizi anlattık ve Valimiz Avni Çakır ve Belediye Başkanımız Rahmi Galip Vidinlioğlu yeni yapacağımız projelerimize tam destek verdiler onun içinde ayrıca şahsım ve kültür elçilerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.


''ÇEVRE İLLER AÇISINDAN ÖRNEK BİR DAVRANIŞ SERGİLENDİ''

Ağustos ayı içinde belirlenen bir tarihte de KASMEK’de bulunan Kastamonu Sanat Kurulu binamızın resmi açılışını yapacağız diyen Cesur, “Sayın Valimiz sanata ve kültüre çok kıymet, değer verdiği için açılışa da katılacağını ve yanımızda olacağını söylediler. Yine Belediye başkanımız sanata ve kültüre verdiği değerle Kastamonu ve çevre iller açısından örnek bir davranış sergilemiştir. Bizde Sanat Kurulu olarak buna tam destek vererek bu örnek davranışını belediye bünyesinde yapılacak olan konservatuarla taçlandırmalarını arzu etmekteyiz. Sanat çalışmalarımızı yeni binamızda ilimize yakışır bir şekilde icra edeceğiz. Tarih kokan memleketimizde verilen bu destekler sayesinde çok güzel çalışmaları ekip halinde gerçekleştireceğiz. Sanat Kurulu binamıza güzel yakışır bir şekilde açılışını da İnşallah Ağustos ayı içinde yapacağız. Yöresel sanatçılarımızı Kastamonu ile bütünleştireceğiz. Kastamonulu yöresel sanatçıların organize olması, müzikle olan ilgilerinin artırılması ve var olan bilgilerinin tazelenmesi, yeniliklerin eklenmesi içinde çalışacak ve yeni projelerimizi hayata geçireceğiz. Sanatımı, bilgi ve tecrübemi bundan sonra yeni nesiller için, yeni sanatçıları yetiştirmek için Kastamonu merkezde harcayacağım. Kastamonu merkez içinde güzel projelerimiz var, İnşallah bunları da bir bir gerçekleştireceğiz. Proje kapsamında ilçelerimizi de ziyaretlere başladık. Belediye Başkanlarımızı ziyaretlerimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum