Tosya Yolu'na halk pazarı kurulacak;

Tosya Yolu'na halk pazarı kurulacak

Son yıllarda artan nüfusuyla Kastamonu'nun en yoğun bölgelerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Tosya Yolu mevkiinde artık halk pazarı da kurulabilecek....

Kastamonu Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Gerçekleştirilen toplantının gündem maddelerinde Mehmet Akif Ersoy mahallesindeki park alanı içerisinde bir adet ayrılmış olan trafo alanı ile ilgili imar planı değişikliği gidildi

 

 

2578 ada 4 parselde bulunan alan haftanın belli bir gününde halk pazarı kurulması için hazır hale getirilirken, diğer taraftan da pazar olmayan günler de otopark olarak kullanılabilecek.

Ayrıca; bölgedeki azami tesis yüksekliği ise 9,5 buçuk metre olarak belirlendi.

 ‘MEZARLIK VE BUDAMA HİZMETLERİ FİYATLARINA ZAM’

Diğer taraftan ise meclis toplantısının diğer iki gündem maddesi olan Mezarlık yerleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğünün budama hizmetleri bedeli fiyatlarında da değişikliğe gidildi. Budama hizmeti bedeli saati 40 lira iken 100 liraya sepetli vinç ile budama hizmeti bedelinin ise saati 250 liradan 550 liraya çıkarılması oy birliği ile kabul edilirken, diğer taraftan da üzerinde mezarlık yer tahsis işlemlerinin ücretlerinin; tek kişilik mezar yeri 140 TL'den 500 TL'ye, çocuk mezarı 70 TL'den 300 TL'ye, aile mezarlığı ise metrekaresi 55 TL'den 150 TL'ye çıkartılması ve yapılacak olan tahsislerde bir kişiye en fazla 20 metrekare yer tahsis edileceği oy çokluğu ile kabul edildi.

VİDİNLİOĞLU: ''FAKİR VE KİMSESİZLERDEN HİÇ BİR ŞEKİLDE ÜCRET TALEP EDİLMİYOR''

Konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Vidinlioğlu abartıldığı gibi yüksek ücretlerin olmadığını vurgularken; “ Fakir ve kimsesizlerden hiçbir şekilde ücret talep edilmiyor Belediyemiz bu hizmetleri ücretsiz yerine getiriyor. Fakat görünen o ki yüz metrekare, iki yüz metre kare mezar yeri çevirenler var. Dolayısıyla bunun önüne geçmek için alınmış bir tedbir bu aynı zamanda. Abartıldığı gibi yüksek ücretler falan da yok, civar illerle falan kıyasladığımız da düşük kalan bir ücret. Sonuçta herkesin yüz metrekare yeri çevirip de burası benim mezarlığım demesi, bugüne kadar alanlar zaten almışlar ama aile mezarlığım sahibi olmak isteyenlere en fazla yirmi metrekare yer ücreti karşılığında verilecek, cenaze işlemleri zaten Belediyemiz tarafından ücretsiz yapılıyor” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum