İGM'de Mayıs maratonu sürüyor;

İGM'de Mayıs maratonu sürüyor

Kastamonu İl Genel Meclisi Mayıs ayı olağan toplantılarına devam ediyor. Güray Parçal başkanlığında gerçekleştirilen Mayıs ayı toplantılarının üçüncü birleşiminde 3 gündem maddesi görüşüldü....



Toplantının ilk gündem maddesinde mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait Bozkurt ilçesi Merkez mahallesi Yukarı Bahçe mevkiinde ilgili parselde kayıtlı 2 bin 200 metrekare yüzölçümlü okul binası ve arsası İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ilgili yazısı ile, söz konusu binanın Anaokulu okulu olarak kullanılmak üzere her türlü masraf ve giderlerin kendilerince karşılanmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne tahsis edilmesiyle ilgili İl Özel İdaresi'nin teklifi hakkında hazırlanan Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyon raporu görüşüldü. Söz konusu komisyon raporu meclis oylamasına sunularak kabul edildi.

Toplantının ikinci gündem maddesinde, Tosya ilçesine bağlı Çevlik Köyü sınırları içerisinden geçen Avlu Çayı üzerinde, Tosya Belediye Başkanlığı adına bulunan 1 a grubu maden ruhsatının, 4 Mayıs itibariyle süresinin bittiği bu sebeple 5 yıl süreli olmak kaydıyla 1 a grubu maden ocağına süre uzatımı verilmesi hakkında hazırlanan Esbaf Sanayi Ticaret Doğal Kaynaklar Komisyon raporu görüşüldü. Söz konusu rapor meclisin oy bilriğiyle kabul edildi.

Son gündem maddesinde ise il ve ilçe merkezi dışındaki köy okullarında öğrencilerin beden eğitim dersleri ve spor faaliyetlerini yürütebilecekleri bir salon olmadığı belirtildi. Spor salonu veya okulunda spor faaliyetleri için yeterli kapalı alan olmayan okullara çadır salon şeklinde tesis yapılabilir mi konularını içeren yazılı önerge hakkında hazırlanan Gençlik Spor ve Turizm Komisyon Raporu görüşüldü. Söz konusu rapor meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak:

İlgili Konular :
,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum