Belediyeden bedelsiz arsa istedi;

Belediyeden bedelsiz arsa istedi

Tosya Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Belediye meclis toplantı salonunda Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil başkanlığında yapıldı. Bir vatandaşın dilekçesinde belirttiği belediyeden bedelsiz arsa talebi, meclisi şaşkınlığa uğrattı....


“MEVZUATA AYKIRI”

Meclis gündem maddeleri arasında bir vatandaşın talebi şaşkınlık yarattı.  İlçede yaşayan bir vatandaş Belediye’ye yazdığı dilekçede, mağdur ve ihtiyaç sahibi bir kişi olduğunu ifade ederek Tosya Belediyesinden bedelsiz arsa talebindebulundu. Belediye meclis katibinin gündem maddesinin okunması sonrasında meclis başkanı söz alarak; “Bu vatandaşımız ihtiyaç sahibi olduğunu belirterek belediyemize ait arsalardan bedelsiz bir şekilde kendine tahsis edilmesi yönünde bir talebi gündemimize geldi.Tosya Belediyesi olarak her zaman ilçemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanında yer aldık ve desteğimizi her zaman verdik.Fakat bu gün meclis gündemine gelen bu talep Belediye mevzuatı gereğince meclisimizin yasal olarak hiç bir kişiye bedelsiz arsa verme yetkisi yoktur. Yasalar gereği belediyeler bedelsiz arsa tahsisi yapamaz. Bu nedenle meclis gündemine gelen bu talebi sizlerin oyuna sunarak geri iadesi için komisyona göndermeyi teklif ediyorum” dedi. 

Yapılan oylama sonunda tüm meclis üyelerinin red oyu ile yazılı talep komisyona iade edildi. Konuşmanın ardından meclise gelen diğer kanun teklifleri kabul edildi ve görüşmeler sona erdi.  (TosyaHaberleri)

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum