Kastamonu'da kaç göçmen var?;

Kastamonu'da kaç göçmen var?

Özellikle Ramazan Bayramı'nda çekilen görüntülerin ardından Türkiye'nin gündemine oturan 'Göçmen Sorunu', Kastamonu'da da dikkat çekmeye başladı. Sokaklarda sık sık gördüğümüz göçmenlerin sayısı merak edilirken; ilimizdeki göçmen sayısı bir çok ile göre oldukça düşük seviyede....

İl Göç İdaresi Müdürlüğü, konuyla ilgili resmi bir bilgi vermese de; İl Göç İdaresi Başkanlığı'ndan alınan resmi verilere göre Kastamonu'da ikamet izni bulunan göçmenlerin sayısı 1940 olarak belirtildi. Diğer taraftan komşu ilimiz Karabük'te 8105 göçmen bulunurken, Çankırı'da ise bu rakam iki bin 118 olarak duyuruldu. 

2014 yılında 741 izinli göçmenin bulunduğu Kastamonu'da bu rakam aradan geçen 8 yılın ardından bin 940'a yükselirken, Türkiye genelinde ise en fazla göçmenin yaşadığı il 764 bin 355'le İstanbul oldu.  50 göçmenin bulunduğu Tunceli ise; en az göçmen barındıran il konumunda yer aldı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Türkiye'de bulunan başta Azez, Cerablus, El Bab ve Tel Abyad kökenliler olmak üzere 13 bölgeye 1 milyon göçmenin dönüşü  için bir proje planladıklarını söylemişti. 

Diğer taraftan oturma izi bulunan yabancılar bakımından ise Kastamonu Üniversitesi'nde 51 ülkeden 2 bin 515 öğrenci bulunuyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum