'8,5 ayda çok şey başardık';

'8,5 ayda çok şey başardık'

İl Özel İdaresi personelleri, üç günlük Ramazan Bayramı’nın ardından mesainin ilk günü bayramlaşma programında bir araya geldi. Bayramlaşma törenine Genel Sekreter Selçuk Aslan, İGM Başkanı Güray Parçal, Yol İş 2 No’lu Şube Başkanı Sadık Düzgün, Genel Sekr. Yardımcıları Nida Sinsi, H. İbrahim Sanık ve kısım müdürleri ile personeller katıldı....

DÜZGÜN: ''HER HANEDE,  MAHALLEDE VARIZ''

Bayramlaşma programında söz alan  Yol İş 2 No’lu Şube Başkanı Sadık Düzgün, çalışanların bayramını kutladıktan sonra yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; '' Biz Kastamonu’nun her hanesinde her mahallesinde varız. Bizim kurumumuzdan emekli olanlar memleketimizin yüzde 10’unu oluşturuyor. Buradan emekli olanların bize bıraktığı gibi biz de aynı şekilde gelecek nesillerimize aktarmak için mücadele veriyoruz. 2021 yılında yaşadığımız sel felaketinden karla mücadeleye kadar başarılı bir çalışma sergiledik. Hepimiz nizamiyeden girdikten sonra bir aile olduğumuzun bilincindeyiz.  Bayramınızı tekrar tebrik ediyorum, çoluğunuz çocuğunuzla nice bayramlara ulaşmak dileğiyle kazasız belasız çalışmalarımıza devam etmemizi temenni ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.''

PARÇAL: ''NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR''


İGM Başkanı Güray Parçal ise yaptığı konuşmada; kendisini İl Özel İdaresi'nin bir parçası olarak gördüğünü ifade ederek, ''Biz bir aileyiz ve geçtiğimiz 2021 yılında afetler yaşadık, karla mücadele ettik ve sonrasında da heyelanlar başta olmak üzere kısmi olarak afetler yaşıyoruz. Bizler sadece yol yapan bir teşkilat değil Kastamonu’nun yararına olan birçok alanda faaliyet gösteren bir kurumuz.
Spordan, turizme, Devrekâni Hayvancılık OSB, Kastamonu ve Seydiler OSB'lerdeki ortaklığına kadar her alanda varız ve hepimiz bununla ne kadar gurur duysak azdır. Tabi ki sayın valimizin önderliğinde, Genel sekreterimiz ve şimdiye kadar geçmişte çalışan Genel Sekreterlerimizle birlikle uyum içinde çalıştık. Bu 3 senelik zamanda özel idareyi kurumsal anlamda çok kuvvetlendirdik. Sizlerin de gördüğü gibi makinalarımızı yenilemeye çalışıyoruz, kurum personellerimizin; kurum hafızasının kaybolmaması adına Sn Bakanımız S. Soylu ve Valimiz Genel sekreterimiz ile birlikte kurumumuzun daha da ilerlemesi için isteklerimiz oluyor. Sağ olsunlar onlarda bu uyum ve birlik-beraberliği gördükleri için isteklerimizi kırmıyorlar.  Bakanımızdan istediğimiz 50 kişilik kadronun da onayı geldi. Eski makine ekipman, araçların da yenilenmesi üzerine çalışmalarımız sürecek, devam edeceğiz'' dedi.

 

ASLAN: ''İSTİHDAM NEDENİMİZ, MEMLEKETE HİZMETTİR''

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selçuk Aslan ise, tüm kurum çalışanlarının bayramını kutladıktan sonra 2021 Ağustos'ta gerçekleşen sel afetine atıfta bulundu. Çok acı bir sel felaketini yaşadıklarını kaydeden Genel Sekreter Aslan, ''Afetin 4. Günü; mülkiye müfettişiyim malumunuz; bavulum hazır İstanbul’da bir göreve intikal etmek üzere uçak saatini beklerken saat 13’te sayın bakan yardımcımız aradı; en kısa sürece Kastamonu Bozkurt’a intikal ediyorsunuz talimatını aldım. Kastamonu Özel İdare olarak Bozkurt’taki sel felaketinden alnının akıyla çıkmıştır. Tüm mesai arkadaşlarımız ile birlikte emeğimizi esirgemedik, fedakârca çalıştık, başardık. Geldiğimizde görev süremizin bu kadar süreceğini ben çok düşünmemiştim. Bizim görev anlayışımızda memleketin bir acısı varsa, hizmete ihtiyaç duyulan her yer ve layık görülen her makam kutsaldır. Bizim de istihdam nedenimiz memleketimize hizmet sunabilmektir'' dedi.

''17 TANE İŞ MAKİNESİNİ KADROYA İNTİKAL ETTİK''

Göreve başladığındaki en önemli konulardan birinin emekli olan personellerin yerine yeni personeller alınması konusu olduğunu kaydeden Genel Sekreter Aslan, ''56 kadro, 35 kadro da birliklerdeki arkadaşlarımız için sözünü aldık ve en son 50 kadro daha sözünü almış durumdayız.  Buradaki muradımız da yeni alınan arkadaşlarımız emekliliği gelmiş tecrübeli personelle en azından birkaç yıl çalışabilirse, il özel idaresinin o köy hizmetlerinden, yol su elektrikten gelen kadim kültürü bayrak devri tarzında gelecek nesile aktarılabilecek ve Kastamonu halkına en güzel şekilde hizmete devam edecektir.  Bir başka önem verdiğimiz konu da makine ekipman alanında oldu. Araç parkımızın maalesef yaşlı olması nedeniyle aksamalar meydana geliyor, bu da elimizdeki iş gücünün sahaya yansıma oranını etkilemekteydi. Bu gerçekliği gördüğümüz için de, afetin yarattığı imkânlar çerçevesinde makine parkımızı yenileme noktasında çalıştık. En son 17 tane iş makinesini dönemimizde kadroya intikal ettik. Yani 8,5 aylık bir zaman dilimi içerisinde yaptıklarımıza bakıyoruz, el ele yaptık bunları birlikte başardık. Rabbim nice bayramlara kavuştursun, hepinize sağlık diliyorum, ailelerinizle birlikte saadet diliyorum, Allaha emanet olun'' diye kaydetti.

 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum