'Satışı doğru bulmuyorum, hızlı karar verilmemeli';

'Satışı doğru bulmuyorum, hızlı karar verilmemeli'

AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, geçtiğimiz akşam sahurda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Sahur programında gündemi değerlendiren Ünlü, Açıksöz Gazetesi Yazı İşleri Müdürü ve CNG Haber Genel Yayın Yönetmeni Burak Yumukoğlu'nun sorularını cevapladı....


Kuzeykent'te satışa çıkan arsadan, afetzedelerden istenen paralara, İnebolu Belediyesi'ne ait bir araçta yakalanan araçtaki uyuşturucudan  önümüzdeki süreçte gerçekleşecek seçime dair bir çok konuda gündemi değerlendiren Ünlü, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

 

CHP  Milletvekili Hasan Baltacı'nın AK Partili İnebolu Belediyesi'ne ait bir araçta uyuşturucu yakalandığına dair ifadeleri  hakkında ne düşünüyorsunuz? AK Parti İl Teşkilatı olarak bu konuda bir araştırma ve soruşturma yaptınız mı?

İlk duyduğumuzda olayla ilgili araştırmamızı tabiki yaptık.  En kararlı bir şekilde uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Buradaki belediye çalışanı, bizim dönemimizde işe alınan bir çalışan değil. Bazen kamuoyuna bunları da açıklamak gerekiyor. Her kurumda farklı bireysel suçları işleyen insanlar olabilir, bunu tamamen bir belediyeye mal etmek doğru değil.  Hasan Baltacı'nın Kastamonu'yu bir kere bile iyi bir şeyle meclis andığını görmedik. Sürekli Kastamonu'yu ve Kastamonu insanını orada karalarcasına davranıyor. Hayırlı bir açıklaması yok.  İlçe başkanımızın hiç bir bağlantısı yok. Teşkilat başkanımız, Hasan Baltacı'yı da mahkemeye verecek.   AK Parti, bu işlere müdahale edip onu kapat, bunu kapat öyle bir şey yapsa, kendi belediye aracındaki olaya müdahale eder mi? Üstünü kapatmaya çalışsa nasıl ortaya çıkar. Kim suçluysa cezasını alacak.  Hasan Baltacı'nın açıklaması hiç önemli değil. Bu konu gündeme gelir gelmez, Belediye başkanımız gerekli yazıyı yazarak hakkında bilgi istedi. Tarihi ve sayısı da belli. Girişime başlandı. Bu girişimler sonucunda da kanunen ne yapılması gerekiyorsa yapılacak.  Kimsenin kollandığı falan yok. En çok üzülenlerde ve ilk arayanlardan birisi de ilçe başkanımız.  Hasan Baltacı, biraz da mecliste gitsin, kendi belediyelerinde ve teşkilatlarında pislikleri anlatsın, başka illerdekini anlatsın.  Meclis'teki tüm konuşmaları Kastamonu'yu karalıyor ve bununla siyasi prim elde edeceğini zannediyor.Böyle bir durum olursa da gerekli çalışmaları yaparız.

Geçtiğimiz günlerde İnebolu Kaymakamlığı, Ağustos ayında selle ilgili vatandaşlara hitaben bir yazı gönderdi ve sel afetinde ödenen mükerrer ödemeleri geri talep etti.  Bu ödemeler ilk anlarda yapılırken yeterli organizasyon gerçekleşmedi mi? Burada ciddi bir eksiklik mi meydana geldi. İnebolu'da olduğu gibi diğer ilçelerde de bu paralar geri talep edebilecek mi?

Komisyonlar oluşturulurken, yerel dinamiklerden de o komisyonlara insanlar alındı. Bunu belirleyen hem kamu kuruluşları hem de sivil toplum kuruluşları. Bu komisyonun çalışmaları neticesinde ortaya çıkan bedeller, pazarlık yapılanlar ve yapılmayanlar vardı. Büyük rakamlarda sayın valimiz hatta bazen de sayın bakanımızın da katıldığı toplantılar oldu. Daha küçük rakamları o ilçedeki komisyonlar karar verdi. Burada hata yapılmış olabilir, hata yapıldıysa da geri istenmesi normal.  Biz bir kuyumcu kardeşimize ödeme yapmıştık, o daha sonra altınları bulunca ödemeyi geri yaptı. Bizim insanımız hak ettiğinden fazlasını zaten istemez. Sizler de şahit oldunuz, hiç bir ülke bunu yapmaz. Devlet olarak ciddi bir çaba sarf edildi.

2053’e Kadar Hızlı Trenlerle Bağlı İl Sayısı 8’den 52’ye Çıkacak ve  bu rota da komşu illerimiz de var fakat Kastamonu yok, Kastamonu AK Parti Teşkilatı treni kaçırdı mı?

 

Açıklanan şey, 2053 hedefi içerisinde yer alıyor ama bu konuyla ilgili kendi içimizde bir çalışmamız var. Biz önceliklerimizi nerede ne zaman kazandırabilirizin planlamasını yapıyoruz. 2053 olmaz, belki daha önce farklı şeyler olabilir. Biz de boş durmuyoruz, bunun bilinmesini istiyorum.

 

Kuzeykent Mahallesi'nde Cumhur İttifakı üyesi MHP'li Belediye tarafından bir parsel satışı olacak, bu satışa CHP İl Teşkilatı da karşı çıktı.  Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bazı kesimler bu satışa hak verirken, kimisi de karşı çıkıyor. Sizce satılmalı mı, satılmamalı mı?

 

Burası tabi, AK Parti döneminde de imarı olan bir yer. Bizim dönemimizde satışı yapılmamıştı. Kuzeykent, yeni gelişen bir bölge. Bu bölgede nefes alacağımız alanların da oluşması ve kalması doğru olacaktır. Belki, farklı noktalarda daha atıl durumda olan yerleri belediyemiz değerlendirebilirdi. Ama CHP'nin de buradaki görüşüne katılmıyorum. Orada kültür merkezi, bir şeyler yapıyor. Herkes arsa üzerinde bir şeyler yapıyor. Her arsa üzerinde bir şeyler yapmak zorunda değiliz. Burada da Kuzeykent'in geleceğine dönük, çok iyi düşünülmesi gereken bir alan. Hızlı karar vermek yerine toplumun diğer dinamikleriyle de bu konuyu istişare ederek karar alınmasının doğru olduğunu düşünüyorum. Belediyenin kazanımları hepimizin kazanımı. Kuzeykent Mahallemizin kazanacağı şekilde projelendirilmesi, söz sahibi kişilerin de fikirlerinin alınması gerekiyor.

AK Parti olarak, ekonomik sebeplerden de ötürü de sanki 2023 Haziran seçimlerini şimdiden kaybetmiş gibi bir imaj var. Hangi aday çıksa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kazanacak gibi bir algı var. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bu milletin umudu nasıl 20 yıldır AK Parti'yse, şuan yaşadığımız bir takım ufak tefek sorunların üstesinden gelecek parti de AK Parti'dir. Bunu anketlerde görüyoruz. Belki ekonomik anlamda zorluklar çekiyoruz ama vatandaşımıza sorduğumuzda, bu sürecin içinden en iyi kim çıkar dendiğinde, Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti deniyor. Millet, AK Parti'ye güveniyor, destek oluyor. Bir takım şeyler Dünya'yı etkilediği gibi ülkemizi de etkiliyor. Yıl sonuna kadar  ekonomik anlamda en iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.  Bu 6 benzemezin yanında HDP'nin de açık ortağı olduğunu biliyoruz. Türkiye'yi bırakın idare etmeyi, kendi aralarında ortak paydada buluşamadıklarına bugüne kadar şahit olduk. Bundan sonraki süreçte de, hepsi bir hesap yapacak. Hepsi farklı siyasi anlamda görüşler beyan edecekler ama Cumhur İttifakı'nın yakaladığı kutlu birlikteliği yakalamayacaklar. Cumhur İttifakı olarak yüzde 50'yi aşan oyla tekrar iktidar olacağımıza inanıyoruz. Herhangi bir tereddütümüz yok.

TOKİ Örencik'te güzel konutlar inşa edildi fakat, TOKİ sakinleri yönetimlerinden şikayetçi, AK Parti olarak 316 konutun bulunduğu bölgede vatandaşlarla istişare ettiniz mi?

Her dertlerini dinliyoruz. Ulaşımla ilgili, oradaki sefer sayılarının arttığını, Budamış'tan bir yol planı projesi var. Bu konuyla ilgili de destek olduk. kış dönemindeki kömür ihtiyaçları konusunda  bir zorlanma yaşadılar. Yönetimsel anlamda bir sıkıntıydı. Kış yakın zamanda, bu kadar yoğun binanın olduğu dönemde bir kısım oturmadı, bir kısım oturdu. Ödemelerinde geciktirenler oldu. İleriye dönük doğalgazı da TOKİ'ye kazandırmış olacağız. Başında muhakkak yönetimsel anlamda sıkıntılar çıkar. Bu yıl içerisinde sıkıntılar olmayacaktır. İyi bir soru sordun, İkinci Etap TOKİ projemiz de devam edecek. İhale iptal olmuştu ama yeniden çıkacak. O bölgenin daha da gelişeceğini düşünüyorum. Onun için, bu tür problemler, şahısın yaptığı binada da olabilir. İlk oturdukları yıl binaların ısınmasında bir takım eksiklikler olabilir. Geçici kabul yapıldı, kesin kabulle de ilgili süreç devam ediyor. Çok öyle insanların yaşayışını etkileyen bir durum yok, yatay mimarinin örneklerinden biri. Zeminsel anlamda çok sağlam. Orada yaklaşık 500 dönüm arazi var. İleriye dönük 3 ve 4'ncü etap devam edilebilir. Orada yeniden bir şehir gibi bir alan olabilir.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum