“Sizleri çok seviyor ve güveniyoruz”;

“Sizleri çok seviyor ve güveniyoruz”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yıl dönümü Kastamonu’da büyük bir coşkuyla kutlandı...

Orhan Şaik Gökyay İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene Vali Avni Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Garnizon Komutanı Per. Alb. Yücel Ercan,  Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konuşan Vali Avni Çakır; “Devlet olarak sizlere daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak; sizleri huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak için bütün imkânlarımızla üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güçlü kollarısınız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz” ifadelerine yer verdi.

OCAK; “SEVGİLİ ARKADAŞLARIM YOLUNUZ AYDINLIK YÜREĞİNİZ İNSAN SEVGİSİ İLE DOLSUN”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın devamında günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yer aldı. Günün anlam ve önemine binaen ilk olarak Orhan Şaik Gökyay İlkokulu öğrencilerinden Hatice İkra Ocak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bugün demokrasinin temelini oluşturan egemenliğin kayıtsız şartsız millete veren ve halkını temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102 yıl dönümü ve çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. 23 Nisan millet iradesinin yönetimde yer aldığı gündür. 23 Nisan 1920'de tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bununla birlikte Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen bir gündür. Dünyada kutlanan ilk çocuk bugün 23 Nisan. Egemenlik ulusundur' diyerek dünya liderlerine örnek olmuş; çocuklar karşısındaki o mağrur duruş o boyun büküş o çocukluğunun yaşayamadığı her anını küçücük yüreklere emanet etmekte hiçbir sakınca görmeyen iş Mustafa Kemal'in en önemli özelliğidir. Teşekkürler Atatürk’üm. Biz çocuklarınız bakmaya doyamadığınız, alın teriniz, geleceğiniz, umudunuz, incinmesinden korktuğunuz, ayınız, yıldızınız, gündüzken güneşiniz, üstüne titrediğiniz, arkasından kokusunu içinize çektiğiniz getirin bütün çocukları bayramları var bugün. Dünya uluslarını mücadele anlayışı ve devlet adamlığıyla örnek olmuş hala da örnek olmaya devam eden Atatürk’ün küçücük yüreklerin ağız dolusu çocuk gülüşlerinin önünde sevgi ile eğil eşinin adıdır 23 Nisan. Teşekkürler Atatürk’üm. Sevgili arkadaşlarım yolunuz aydınlık yüreğiniz insan sevgisi ile dolsun bu büyük gün başta biz çocuklar olmak üzere tüm ulusumuz için kutlu olsun.”

BAHÇACIOĞLU; “ÇOCUKLARIMIZIN GÖZLERİNDEKİ IŞIK İSTİKBALİMİZİN GÜVENCESİDİR”

Programda İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, 23 Nisan 1920’nin Kurtuluş Savaşı’nın en önemli dönüm noktası olduğunu ve Türk milletinin bağımsızlık iradesini tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Milletimizi ortak bir hedef etrafında bir araya getirerek birleştiren ilk meclisimiz vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşam uğruna gösterilen fedakârlığın, en güzel timsali olmuştur. Bağımsız ve yeni bir Türk devletinin temellerinin atıldığı, İstiklal Savaşı’nı yöneten Gazi Meclisimiz, aziz milletimizin tüm fertleriyle birlikte, gönül birliğiyle Cumhuriyetimizin ilanına giden yolda önemli hizmetler vermiş ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu bayramı geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımıza armağan etmiştir. Çocuklarımızın gözlerindeki ışık ve yüreklerinde taşıdıkları umutları istikbalimizin güvencesidir. Yüce meclisimiz ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklal mücadelesini başarı ile sonuçlandırmak iş ezelden beri hür yaşayan milletimizin ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir” dedi.

“YÜZÜNÜZ HER ZAMAN GELECEĞE, MEDENİYETE VE YENİLİĞE DOĞRU OLSUN”

Konuşmasında öğrencilere seslenen il milli eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu; “Büyük Önder Atatürk’ün bu Bayramı sizlere armağan etmesi sizlere ne kadar çok değer verdiğinin ve güvenliğinin en güzel işaretidir. Sizlerin de bu güvene layık olmak için var gücünüzle çalışacağınızdan şüphemiz yoktur. Bundan dolayıdır ki binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özveriler ile kazanılan bu vatan sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’nde omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyete sizler taşıyacaksınız. Bütün bunları gerçekleştirebilmek için sevgi saygı hoşgörü ve uzlaşma ortamı içinde hareket edecek nitelikli bilgili ve ideal sahibi gençler olarak yetişmeye çalışacaksınız. ‘Vatanını çok seven görevini en iyi yapandır’ sözünü kendinize rehber edinecek daima her işin en mükemmelini yapmaya çalışacaksınız. Birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü saldırı veya tehdit karşısında daha fazla kenetlenerek hiç kimsenin huzur ve güvenliğimizi bozmasına fırsat vermeyeceksiniz. Ayrıca her geçen gün daha da güçlenen Türkiye’mizin aydınlık geleceği olduğunuzu bilecek ülkemizin büyük potansiyelini tanıyacak ve bu büyük potansiyeli parlak ve müreffeh bir geleceğe dönüştürmenin sorumluluğu ve bilinci içinde olacaksınız. Yüzünüz her zaman geleceğe, medeniyete ve yeniliğe doğru olsun ama attığınız her adımda size düşenin ülkemizi aydınlık yarınlara taşımak için birlik ve kardeşlik içinde çalışmak olduğunu unutmayacaksınız” ifadelerine yer verdi.

ÇAKIR; “23 NİSAN, VATAN VE ÖZGÜRLÜK BİLİNCİNİN UNUTULMAZ NİŞANESİ”

Konuşmasına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 102’nci yılını kutlayarak başlayan Vali Avni Çakır; “23 Nisan 1920 tarihinde açılan Gazi Meclis, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tüm imkânsızlık ve zorluklara rağmen inanç, azim ve sabırla verdiği bağımsızlık mücadelesini ecdadın iradesine vurulmak istenen prangalara rağmen başarıyla yönetmiş ve Millî Mücadele’yi zaferlere taşımıştır.Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin tam bağımsız yaşama iradesinden doğmuş, esaret ve ezikliğe meydan okuyan tarihî vakarından bir güneş gibi parlamıştır.Aziz milletimiz,23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisini açarak millî iradenin gücünü tescillemiş; şanlı zaferin büyük sembolü olan 23 Nisan’ı vatan ve özgürlük bilincinin unutulmaz nişanesi ve aydınlık yarınlar için inanç, azim ve cesaretin sembolü olarak geleceğin teminatı çocuklara armağan etmiştir” dedi.

“SİZLER, MİLLETİMİZİN UMUT ÇİÇEKLERİ, AYDINLIK YARINLARIMIZIN GÜÇLÜ KOLLARISINIZ”

Vali Avni Çakır çocuklara seslenerek, şöyle konuştu; “Sizlerin, kendine güvenen, çağın ruhunu anlayan, teknolojiye hâkim, girişimci, ufku ve vizyonu geniş, değerlerine bağlı, kültür ve medeniyetimizi daha ileri noktalara taşıyacak bireyler olarak yetişmenize büyük özen gösteriyoruz.  İnanıyorum ki zengin kültürümüzden, bağımsızlık mücadelemizden, demokrasinin değerlerinden güç alarak ülkemizi daha da ileri seviyelere siz götüreceksiniz. Yüzlerce yıldır bu topraklarda yeşeren hoşgörü, birlik ve beraberlik tohumlarını hiçbir oyuna, hileye, ayrışmaya meydan vermeden gelecek nesillere siz aktaracaksınız.Bizler de devlet olarak sizlere daha yaşanabilir bir ülke ve dünya bırakmak; sizleri huzur, güven ve barış ortamında geleceğe hazırlamak için bütün imkânlarımızla üzerimize düşen sorumlulukları yerine getireceğiz. Sizler, milletimizin umut çiçekleri, aydınlık yarınlarımızın güçlü kollarısınız. Sizleri çok seviyor ve sizlere güveniyoruz. Bunu başarabildiğimiz takdirde bugünün çocukları, yarının gençleri olarak sizler ülkemizin sadece zenginliği değil, dinamizminin ve değişen potansiyelinin kaynağı olacaksınız.23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tekrar kutluyor,İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz şehitlerimiz ve ebediyete irtihal eden kahraman Gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.”

Konuşmaların ardından öğrencilerin şiir ve dans gösterileri gerçekleştirildi. Tüm okulların katılımıyla son olarak “Yedi Renk Yedi Bölge Halk Oyunları Gösterisi” yapıldı. Büyük beğeni toplayan oyun sonrasında program sona erdi. (Nihan Kıran)






Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum