“Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin”;

“Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin”

Vali Çakır, koltuğunu birinci sınıf öğrencisi Ahmed Kerim Kara’ya devretti....

Vali Kara’nın iki talimatı oldu. Vali Kara makamında yaptığı konuşmasında dünyada olan savaşların artık bitmesini istediğini belirterek; “Haberlerde görüyorum. Savaşlar oluyor çocuklar ağlıyor. Lütfen artık savaşlar olmasın çocuklar ölmesin” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu Valisi Avni Çakır, koltuğunu Kuzeykent İlkokulu birinci sınıf öğrencisi Ahmed Kerim Kara’ya devretti. Vali Çakır, makamını devrettiği Kara’ya valinin görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler verdi. Valilikte gerçekleştirilen programa Vali Avni Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Kuzeykent İlköğretim Okulu Müdürü Ümit Yürüyücüoğlu, Sınıf Öğretmeni Avni Burhan Demirci, birinci sınıf öğrencisi Ahmed Kerim Kara, ikinci sınıf öğrencisi Miray Sürer, üçüncü sınıf öğrencisi Toprak Gökmen ve dördüncü sınıf öğrencisi Elvin Baz katıldı. Ayrıca Valilik makamını devralan birinci sınıf öğrencisi Ahmed Kerim Kara’nın annesi Seda Kara ve babası Mahmut Kara da programda yer aldı.

 “YAVRULARIMIZ, HER ALANDA KENDİLERİNİ GELİŞTİRMESİ GEREKİYOR”

Vali Çakır, koltuğunu Vali Ahmed Kerim Kara’ya devretmeden önce şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin o yıllardaki kuruluş öyküsü birçok ülkeye ilham kaynağı olmuş. Esarette, yoklukta, bin bir zorlukla ve dünyanın en güçlü devletlerine karşı verilen bir İstiklal Savaşı. Ülke büyük bir savaştan çıkmış, kurtuluş mücadelesini vermiş birçok sıkıntıya göğüs germiş. Ve demokrasinin cumhuriyetin en iyi yönetim şekli olduğunu insanımıza bu coğrafyaya ilan etmiş. Ülkemiz, sayılı demokrasilerden bir tanesi. Elbette zaman zaman sıkıntılar olmuş ama tekrar söylüyorum ülkeyi değerlendirirken şartları da çok iyi gözden geçirmek gerekiyor. Türk insanı demokrasisinden vazgeçmemiş ve her geçen günde üzerine koymuş. Daha güçlü devlet olabilmek için gençlerin her alanda gelişiminin önemli olduğunu vurgulayan Vali Çakır; “Daha güçlü olabilmemiz için bu yavrularımızın gelişimi büyük önem arz ediyor. Her konuda kendilerini yetiştirmeleri ilimde fende tıpta teknolojide ticarette tarımda hayvancılıkta eğitimde bilimde her anlamda kendilerini yetiştirmeleri ve dünyadaki en ileri devletlerle yarış eder pozisyona gelmeleri gerekiyor. Bu anlamda Türkiye’nin Cumhuriyet ve demokrasisini güçlü kılacak. Artık Türkiye bu anlamda ciddi anlayışla yakın süreçte başta savunma sanayimiz olmak üzere sanayide birçok alanda dünyanın en iyi devletlerinden birihaline geldik. Küresel anlamda beyaz eşyasından tekstile, otomotivde pek çok alana kadar firmalarımız, bunun yanı sıra savunma sanayimizin gelecekteki potansiyelleri artık farklı alanlardaki imkânlarımızın da en üst seviyede gençlerimizin insanlarımızın çıkartılması aruzu bizleri çok daha farklı konuma getirecek. Bunların hepsi de Cumhuriyetin demokrasinin vermiş olduğu imkânlarneticesinde olacak. Paraya sahipolabilirsiniz ama demokrasiye cumhuriyete sahip değilseniz o zaman paranızın da bir kıymeti olmuyor. Dünyaya baktığınızda çok daha iyi anlarsınız. İnşallah sizler sağlıklı bir eğitim sağlıklı huzurlu başarılı bir gençlik eğitim hayatı sonrasında ülkemizin milletimizin devletimizin dünyanın insanlığın ihtiyaç duyduğu her alanda dalımızda en başlardaki insanlar olarak hizmet edersiniz. Önce anne babanızı sonra da tüm sevdiklerinizin ve milletimizin gururu olursunuz. Tekrardan bayramınızı kutluyor, ailelerinizi tebrik ediyorum” dedi.

 

KARA; “LÜTFEN ARTIK SAVAŞLAR OLMASIN ÇOCUKLAR ÖLMESİN”

Vali Çakır’ın konuşmasının ardından Valilik makamına oturan birinci sınıf öğrencisi Ahmed Kerim Kara, makamın kendisine verilmesinden ötürü memnuniyetini dile getirerek, teşekkür etti. Vali Kara makamında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Sayın Vali Amca ve değerli misafirler, ben Ahmed Kerim Kaya, Kuzeykent İlkokulu 1-A sınıfı öğrencisiyim. Öncelikle 102’nci yılını kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle Vali Amcam Avni Çakır’a çok teşekkür ederim. Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum. Haberlerde görüyorum. Savaşlar oluyor çocuklar ağlıyor. Lütfen artık savaşlar olmasın çocuklar ölmesin.”

“MAYIS AYINDA ANITKABİR VE BEŞTEPE’YE ZİYARET YAPILACAK”

Vali Kara, konuşmasının ardından Özel Kalemi çağırarak talimatlarını şöyle bildirdi; “Bazı talimatlarım olacak. 23 Nisan’da yetim ve öksüz çocuklara, şehit ve gazi çocuklarına oyuncaklar dağıtılsın.Bir diğer talimatım, sınıfımın öğretmenimin eşliğinde ilk Cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü Anıtkabir’deve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı da makamında ziyaret etmek için tüm hazırlıklar yapılsın. Mayıs ayı uygun olacaktır.” Vali Kara, ayrıca okuluna spor malzemeleri konusunda destek verilmesini de belirterek kaykay alınması talimatını verdi.

Program sonunda Vali Avni Çakır tarafından Vali Ahmed Kerim Kara ve arkadaşlarına hediye takdimi yapıldı. Akabinde Vali Ahmed Kerim Kara, arkadaşlarına Valilik binasını gezdirdi.





Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum