Kastamonu’da deprem tatbikatı;

Kastamonu’da deprem tatbikatı

Kastamonu il merkezindeki tüm kamu kurumlarında eşzamanlı 2022 Afet Tatbikat yılı kapsamında deprem anı ve tahliye tatbikatı yapıldı....

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinesinde gerçekleştirilen Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatının gerçekleştirildiği kamu kurumlarından biri de Kastamonu Valiliği’ydi. Kastamonu Valiliği’nde düzenlenen tatbikata Vali Avni Çakır, AFAD İl Müdürü Ekrem Küçükbayram, AFAD ekipleri ve Valilik personeli katılım sağladı.

Deprem anında yapılması gerekenler, alınacak önlemler ve tahliye anında yapılacaklar konusunda bilgilendirme yapılarak sirenler çalındı. Sirenlerin çalınmasıyla birlikte önce çök kapan ve tutun hareketi yapıldı akabinde dikkatli bir şekilde bina terk edildi.

TÜFEKÇİ; “PERŞEMBE GÜNÜ DE İLÇELERDE TATBİKATIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Afet Ve Acil Durum Merkezi Şube Müdürü Dr. Suat Tüfekçi tatbikat sonrasında açıklamalarda bulunarak şunları söyledi; “İlimizde Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirildi. Bu tatbikatımızın ana amacı, depremin ilk dakikalarında yapılacak doğru davranışları sergilemektir. Çök kapan tutun dediğimiz bu hareket, hayati önem arz eden bir hareket. Bu hareketimizi deprem tatbikatı anında icra ettik. Nihayetinde bir dakika sonrasında da binadaki tüm personelin güvenli bir şekilde tahliyesini gerçekleştirdik. Depreme her an yakalanabiliriz, bu ülkemizin, ilimizin bir gerçeği. Kuzey Anadolu Fay hattı üzerinde yer alan bir ülkeyiz.2022 Afet Tatbikat yılı olması nedeniyle ilimizde kamu kurum ve kuruluşlarında bu gibi tatbikatlar gerçekleştirilecek. Nisan ayı da kamu kurumlarımızın tatbikat ayı. Bu Perşembe de ilçe kaymakamlıklarının koordinesinde aynı tatbikatlar icra edilecektir. Amacımız deprem anında çök kapan tutun hareketine geçirmek ve güveni bir şekilde binayı tahliye etmektir. Kastamonu Valiliği ana tatbikat alanı olarak seçilmiştir. Valimizin de katılımıyla tatbikatımızı gerçekleştirdik. Personelimizin tamamı güvenli bir şekilde tahliye edildi. Bina kontrolü yapıldı içeresinde kalan herhangi bir personelimiz bulunmamaktadır. Tatbikatımız başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır.”

ÇAKIR; “FARKINDALIĞIMIZI TOPLUMUN HER KESİMİNE YAYMAK DURUMUNDAYIZ”

Vali Avni Çakır ise toplanma alanında açıklamalarda bulunarak şöyle konuştu; “2 ay önce okullarımızda yapmış olduğumuz deprem tatbikatını, bugün itibariyle Kastamonu’daki tüm kamu kurumlarımızda gerçekleştirdik. AFAD İl Müdürlüğündeki arkadaşlarımızın da söylediği gibi Kastamonu Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın geçiş bölgesinde bulunan bir il. Dolayısıyla biz hem Kastamonu olarak hem de ülke olarak depremlere hazırlıklı olmamız gerekiyor. Bu konuda İçişleri Bakanlığı’mızın, AFAD Başkanlığı’mızın ülke çapında başlatmış olduğu farkındalık yaratan çalışmaları var. Nisan ayı da kamu kurumlarının tatbikat ayı. Bugün tatbikata Valilik olarak personelimizle birlikte ciddi bir şekilde katılım sağladık. Buradaki hareketler çok basit. Çökmenin ve vücudumuzun belli organlarını nispeten koruma altına almanın önemini gördük. Okullarımızda da bunu çocuklarımıza gösteriyoruz. İnşallah karşılaşmayız ama karılaştığımızda da bu çok küçük hareketlerle deprem gibi afetlerde yaralanma ve can kayıplarının önüne geçme imkanımız oluyor. O sebeple bu konudaki farkındalığımızı, toplumun her kesimine yaymak durumundayız. Tatbikatlarımız hem merkezde hemde ilçelerimizde artarak devam edecek. İnşallah ülke olarak il olarak bu afetlerle karşılaşmayız ama karşılaştığımızda da en üst seviyede hazırlanmış olarak bu süreci atlatmak istiyoruz.”




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum