MGM ve AFAD’dan çifte uyarı;

MGM ve AFAD’dan çifte uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Kastamonu’da bu gece yarısından itibaren sağanak yağış bekleniyor....

Gök gürültülü sağanak yağışın 19 Nisan 00-00 ile 18.00 saatleri arasında etkili olması tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden ilimizle ilgili yapılan açıklamada vatandaşların olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları belirtildi.

Öte yandan Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış uyarısını dikkate alarak vatandaşları uyardı. 19 Nisan Salı günü saat 00.00’da başlaması beklenen sağanak yağışın saat 18.00’e kadar etkili olması bekleniyor.

AFAD tarafından yapılan uyarıda; “Meteorolojiden alınan bilgilere göre; bu gece saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, ilimiz çevrelerinde yerel kuvvetli (25-60 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Vatandaşlarımıza duyurulması önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi. Ayrıca AFAD yaptığı paylaşımda, sel tehlikesi öncesinde ve sel sırasında neler yapılması gerektiğine yönelik bilgilendirme videosu da yayınladı. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum