Karaçomak göz dolduruyor;

Karaçomak göz dolduruyor

DSİ 23'üncü Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Kastamonu’nun içme suyunu karşılayan Karaçomak barajında su seviyesi yüzde 98,5’e yükseldi....

Kastamonu’da Ocak ayında yüzde 39 seviyelerinde olan Karaçomak Barajı’ndan sevindiren haber geldi. Uzun süre etkili olan kar yağışlarının ardından Karaçomak Barajı’nda su seviyesi yükseldi. Şehrin içme suyunun karşılandığı Karaçomak Barajı doldu. Yüzde 98 seviyesine ulaşan barajdan tedbir nedeniyle Karaçomak Deresi’ne su verilmeye başlandı.

3 AY ÖNCE YÜZDE 40 SEVİYESİNDEYDİ

31 Ocak 2022 tarihinde Devlet Su İşleri Kastamonu Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Karaçomak barajındaki su seviyesi yüzde39,4seviyesindeydi. Yeni alınan bilgilere göre su seviyesi 3 ayda ciddi bir yükseliş göstererek dolma seviyesine geldi. Karaçomak Barajı’ndaki su seviyesinin şuan itibariyle yüzde 98,5 olduğu öğrenildi.

2020 yılı Ekim ayında tüm Türkiye’de etkili olan kuraklık nedeniyle Karaçomak Barajı’nda su seviyesi yüzde 20 seviyelerine kadar düşmüştü. 2021 yılı Ocak ayında ise Karaçomak Barajı'nda suların kritik seviyeye düşmesi nedeniyle valilik ve belediye, vatandaşları su tasarrufu yapmaları için uyarmıştı. 31 Ocak 2022 tarihinde alınan bilgiler doğrultusunda, yaşanan yoğun kar yağışının henüz barajlara etki etmediği ve karlar erimeye başlayınca bu seviyenin daha da yükseleceği belirtilmişti. Kastamonu’da yağan yoğun kar, havaların da etkisini göstermeye başladı. Eriyen kar sularıyla barajdaki su seviyesi yükselerek son 3 ayda yüzde 39,4’ten yüzde 98,5’e yükseldi.

Güncel verilere göre DSİ 23’ncü Bölge Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirmede, günlük olarak su seviyesi belirlenen Karaçomak barajındaki su seviyesi yüzde 98,5. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum