Eczacılar iftar yemeğinde buluştu;

Eczacılar iftar yemeğinde buluştu

26. Bölge Kastamonu Eczacılar Odası’nın düzenlediği iftar programında Kastamonu’daki eczacılar bir araya geldi....

İftar programına Kastamonu Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, İl Sağlık Müdür Yüksel Kutlu, Türk Eczacılar Birliği İkinci Başkanı İ. Orkun Yılmaz, 26’ncı Bölge Kastamonu Eczacılar Odası Başkanı Şule Tüfekci ve Yönetimi, Kastamonu Tabipler Birliği Şube Başkanı Yusuf Öztürk, eczacılar ve aileleri katıldı.

TÜFEKCİ; “RAMAZAN AYI DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNİN SERGİLENDİĞİ MÜBAREK BİR AY”

Kastamonu Eczacılar Odası Başkanı Şule Tüfekci iftar sonrasında yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “26. Bölge Kastamonu Eczacılar Odası olarak düzenlediğimiz iftara hoş geldiniz. Öncelikle içinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayının ülkemize ve tüm insanlığımıza huzur bereket ve sağlık getirmesini diliyorum. Ramazan ayı toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği, birlik ve beraberliğimizin pekiştiği mübarek bir ay. İnsan sağlığının korunmasında çok önemli bir görev edinen biz eczacılar olarak bu mübarek Ramazan ayında bir aradayız birlikteyiz. Pandeminin bize yaşattığı uzun ayrılıklardan sonra sizlerle birlikte iftar sofrasında orucumuzu açmakta bir arada olmaktan duyduğum mutluluğu ifade etmek isterim. Ramazan ayında tüm eczacılarımıza ve ev sahiplerimize hayırlı olmasını diliyor ibadetlerimizin makbul dualarımızın kabul olması dileğimle.”

VİDİNLİOĞLU; “SAĞLIK ORDUSU ÖZVERİYLE ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI HER ZAMAN TAKDİRE ŞAYAN OLDU”

Toplu iftarları özlediklerini belirterek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu; “2 yıldır herkes evinde köyündeydi. Dolayısıyla bir araya gelemiyorduk. Herkes birbirinden çekiniyor geri duruyordu. Çocuklar hallerinden çok sıkıntılıydı. Büyükler apartman dairelerinde sıkıntılıydı. Ama özellikle sağlık ordumuzun bu noktada cansiperane çalışması herkesin kaçtığı yere korkusuzca girmeleri ve tabi ki bundan dolayı çok büyük özveriyle çalışmalarından dolayı her zaman takdire şayan odluklarını ifade etmek istiyorum. Tabi ki hep sağlık sisteminin bir bütün olması dolayısıyla hastanenin en alt biriminden en üst birimine kadar herkes cansiperane çalıştı. Bunun bir diğer ayağı da eczanelerdi. Eczaneler bu dönemde gelen her vatandaşımıza bu kolaylığı gösterdiler. Onun için sizlere de çok teşekkür ediyorum” dedi.

“PANDEMİDEN 15 GÜN ÖNCESİNDEN DEZENFEKTE ÇALIŞMALARINA BAŞLAMIŞTIK”

Kastamonu Belediyesi olarak pandemi süreci öncesinde yaptıkları çalışmalara da değinen Başkan Vidinlioğlu; “Belediye olarak çok uyumlu çalışmalara imza attık. Bu konuda hiç tevazu gösteremeyeceğim. Biz Şubat 25’inden itibaren çalışmalarımıza başladık. Pandemi başlangıcı Türkiye’de 11 Mart tarihiydi. Biz Kastamonu Belediyesi olarak 15 gün öncesinden dezenfekte çalışmalarına başlamıştık. Bu anlamda bir karar aldık. Onun için Kastamonu’da da ilk pik yapan atağı biz daha kolay atlattık. Tabi çok şükür virüs mutasyona uğraya uğraya virüs de artık yoruldu. 2 yıl sonunda iyiye mutant oldu. En son mutant biraz daha kabul edilebilir bir mutant. İnşallah tünelin ucu gözüktü. Biz de bir araya geldik bu vesileyle. Pandeminin gölgesi yavaş yavaş üstümüzden kalkıyor. Ramazan göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor. Allah Ramazan’ın bereketinden istifade edenlerden eylesin. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Bu ay özellikle bizler için çok anlamlı. Fakirin fukaranın hali vakti yerinde olmayanın halinden anlama zamanı. Onun için bu konuda herkes çok hassas ama lütfen etrafınızdakilere el uzatalım. İki yıllıkpandemiden sonra bir de ciddi bir dünyanın da yaşadığı ekonomik bir kriz var. Bunu hissetmemek elde değil. Rahmetli Demirel öyle diyor; Yağmur yağarken ıslanıyorum diyemezsiniz” diyor. Onun için mümkün olduğunca birbirimizin elinden tutalım. Allah ibadetlerimizi kabul etsin. Aranızda olmaktan çok mutluyum. İnşallah daha güzel günlerde daha sık bir araya geliriz” diye konuştu.  


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum