Kastamonu Canlı Hayvan Pazarında HAYDİ denetimi;

Kastamonu Canlı Hayvan Pazarında HAYDİ denetimi

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı HAYDİ Ekipleri tarafından Kastamonu’nun Yukarıkuyucak köyü mevkisinde bulunan ve Türkiye’nin 3. büyüklükte Hayvan Pazarı olarak bilinen Canlı Hayvan Pazarında denetim yaptı....

Jandarma HAYDİ Ekipleri pazar yerindeki tüm hayvanları veteriner eşliğinde tek tek kontrol ederek, hayvanlara yönelik herhangi bir kötü muamelede bulunulup bulunulmadığı, burunlarına takılmış halka, boyunlarına takılmış tel ve benzeri maddeler olup olmadığını, hayvanların bulunduruldukları  ortamların uygun olup olmadığını kontrol ederek, hayvan sahipleriyle görüşmelerde bulundu. Ayrıca pazar yerindeki vatandaşlara Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Genelgesi kapsamında kedi, köpek gibi sahipli evcil hayvanların son tarih olan 31 Aralık 2022 ye kadar çip taktırılarak kimliklendirilmeleri gerektiği, çip taktırma ve kimliklendirme işlemlerinin tüm serbest veteriner kliniklerinde ücreti mukabilinde yapıldığı konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Kastamonu Yukarıkuyucak Canlı Hayvan Pazarının Çarşamba günleri ulusal çapta faaliyette bulunduğu ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildiği belirtildi.



,




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum