Karabük ve Çankırı'dan geçen tren bizi es geçecek!;

Karabük ve Çankırı'dan geçen tren bizi es geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2053 yılına kadar hızlı trenlerle bağlı il sayısının 8'den 52'ye çıkacağını söyledi....

Batı Karadeniz bölgesinde Çankırı, Karabük, Zonguldak'ın da dahil edildiği demiryolu sisteminde, Kastamonu'nun yer almaması ise dikkat çekti.

 

2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı'nı açıklayan Bakan Karaismailoğlu, 2053 yılında araç kullanım oranının yüzde 242 artacağını, dolayısıyla hem çevreyi korumak hem de ekonomiye katkıda bulunmak için demiryollarına yoğunluk verileceğini kaydetti. Karaismailoğlu şunları söyledi: "Demiryolunun taşımacılıktaki oranının 2029 yılında yüzde 11'in üzerine yükselmesini, 2053'te ise yaklaşık yüzde 22 olarak gerçekleşmesini öngörüyoruz. Böylece demiryolunun yük taşımacılığındaki payı 2019'dan 2053'e kadar 7 kat artacak. Yurt dışı yük taşımacılığında da demiryolunun payını 10 kat artırmayı hedefliyoruz. Yolcu taşımacılığında ise yine 2053 vizyonumuz trenin payının 6 katın üzerinde artmasıdır. Böylece karayolunun 2023'te yüzde 71'in üzerine çıkacak yük taşımacılığındaki oranını, 2053'te yaklaşık yüzde 15 düşürmeyi hedefliyoruz."

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum