'Havalar ısınınca, fiyatlar düşecek';

'Havalar ısınınca, fiyatlar düşecek'

Sebzeciler ve Meyveciler Odası Başkanı Yücel Gedik, sebze ve meyve fiyatları hakkında açıklamalarda bulundu....

Fiyat artışlarının esnaflarla alakalı olmadığını söyleyen Başkan Gedik, pazarcı esnafının da durumdan memnun olmadığını kaydetti.

''YETERLİ ÜRÜN OLMAMASI ZAMLARI TETİKLEDİ''

Yücel Gedik yaptığı açıklamasında, “Yaş sebze ve meyve fiyatlarının aşırı derecede yükselmesi kesinlikle esnaflarımız ile alakalı bir durum değildir.2022 yılına girmemizle birlikte özellikle benzin, mazot, LPG ve elektrik fiyatları ile diğer girdilerin büyük zam görmesi, kış döneminde de yeterli ürünün üretilememesi sebze ve meyve fiyatlarının da zamlanmasına artmasına neden oldu'' dedi.

''HİÇ BİR PAZARCI DURUMDAN MEMNUN DEĞİL''

Pazarcıların esnafının mağdurun yanında olduğunu söyleyen Gedik, ''Bu süreçte bunu bilin ki hiç bir pazarcı esnafımız bu artışlardan asla memnun ve mutlu değildir. Fiyat artışları pazarcı esnaflarımızı bu süreçte para kazanamaz duruma getirmiştir. Ancak pazaryerlerimiz ve pazarcı esnaflarımız bu sektörün denge çubuğudur. Esnaflarımız bu sektörde olmazsa olmazlardandır. Asgari ücretli halkımızın gariban kesimin emeklinin işçinin memurun vatandaşlarımızın her zaman yanında olmuştur, olmaya da devam edecektir.  Esnaflarımızı yok etmeye çalışan AVM ve marketlere karşı her zaman dimdik ayakta durabilen iman gücüyle alın teriyle soğuk sıcak kar buz demeden çalışmaya ve hizmet etmeye devam edecek'' diye kaydetti.

''HAVALAR ISININCA FİYATLAR DÜŞECEK''

Başkan Gedik, şöyle devam etti; ''Soğuk ve çetin geçen 2022 yılının etkisinden dolayı sebze ve meyve fiyatlarında verimin düşmesi hasebiyle fiyatlara çok büyük etki etmiş durumdadır. İkinci bir etken ise çiftçilerimizin halcilerimizin ve esnaflarımızın girdi maliyetlerinin çok artması sebebiyle fiyatlara yansımış durumdadır. Nisan ayı sonu Mayıs ayının başlarından itibaren hava sıcaklığının artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini bilmekteyiz. Dar gelirli vatandaşlarımızın ceplerini yakan pazar fiyatlarının farkındayız.   Bu durumdan sadece vatandaşlarımız değil pazarcı manav ve halci esnafları da rahatsız olmaktadır.   Tüm Kastamonulu hemşehrilerimize, esnaflarımıza tüketicilerimize hayırlı bol bereketli alışverişler yapmalarını ve odamız adına da Hayırlı Ramazanlar diliyorum” dedi ve Gedik, ''Önceden de açıklama yaptığımız gibi hemşehrilerimizi ve vatandaşlarımızı pazarlardan alışveriş yapmalarını, pazarların yaşaması, yaşatılması gerektiğini, ürünleri taze ve günlük gelen pazarlardan alışverişlerin yapılmasını istiyoruz. Pazarlarımızda her türlü ve çeşitli ürünü bulmak mümkün'' diye kaydetti. 


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum