Eski huzurevinin yerine yapılacak;

Eski huzurevinin yerine yapılacak

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Kastamonu’da uzun bir süredir gündemde olan ve yapılacak yer ile ilgili belirsizlik olan Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu....

Engelsiz Yaşam Merkezi’nin, yeni yapılan Huzurevi’nin bitmesinin ardından eski Huzurevi’nin olduğu alana yapılacağını kaydeden İl Başkanı Doğan Ünlü, konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini ve bu merkezin Kastamonu’ya kazandırılacağını ifade etti.

Karabük, Çankırı, Çorum gibi çevre illerde olup Kastamonu’da bulunmayan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ihtiyacı, her geçen gün tartışmalarla yeniden gündeme geliyor. Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, geçtiğimiz sene konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, hem ailelerin, hem de özel bireylerin oldukça zorlu olan hayatlarını dernek olarak kolaylaştırmaya çalıştıklarını belirterek, Kastamonu’da bir Engelsiz Yaşam Merkezi’nin olmamasının büyük bir sıkıntı olduğunu dile getirmişti. Boyraz açıklamasında; “İlimizin bu sorununa ve eksikliğine yetkililerden acilen çözüm bekliyoruz. Ailelerimiz çok büyük sıkıntılar yaşıyor. Bu merkezin Kastamonu’ya kurulması sonucunda hem aileye hem özel bireylere sosyal fayda sağlayacak” demişti.

ÜNLÜ; “YER KONUSUNDA SIKINTILAR VARDI”

Engelsiz Yaşam Merkezi’yle ilgili AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik de 2020 yılının Aralık ayında yaptığı açıklamasında, Kastamonu eski Devlet Hastanesi’nin yerine Engelsiz Yaşam Merkezi yapmayı planladıklarını ve bunun için yer tahsisi çalışmalarını başlattıklarını belirtmişti.  İl Başkanı Doğan Ünlü, AK Parti İGM Grup Toplantısı’nda yaptığı açıklamada ise şu ifadelere yer verdi; “Huzurevi bitmek üzere. Burası bittiğinde eski Huzurevi’nin yerine Engelsiz Yaşam Merkezi yapacağız. Önümüzdeki süreçte bunu da ilimize kazandıracağız. Yer konusunda sıkıntılar vardı. Bunu da eski Huzurevi yeriyle çözeceğiz.” 



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum