Organizasyondan 'alnımızın akıyla çıktık';

Organizasyondan 'alnımızın akıyla çıktık'

29 Mart-2 Nisan tarihlerinde Kastamonu ev sahipliğinde gerçekleştirilen Okul Spor Faaliyetleri Hentbol Gençler Türkiye Birinciliği’nde şampiyonlar belli oldu....

5 gün süren şampiyonada kız ve erkeklerde toplam 16 takım mücadele ederken; final karşılaşmaları , 2 Nisan Cumartesi günü Merkez Spor Salonu’nda oynandı.

 

Oynanan final karşılaşmaları sonunda Genç Kızlarda Özel Bursa Hazar Anadolu Lisesi’ni 18 – 15 yenmeyi başaran Adana Özel Akdeniz Koleji ile Genç Erkeklerde Mardin Kızıltepe Spor Lisesi’ni 24 – 14 mağlup eden İstanbul Özel Çamlıca Doğa Anadolu Lisesi Türkiye Şampiyonu oldu.

 

Kızlarda Artvin 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi, Aksaray Spor Lisesi’ni 25 – 22, erkeklerde Antalya Spor Lisesi, Giresun Spor Lisesi’ni 33 – 30 yenmeyi başararak Türkiye üçüncüsü olan takımlar oldu

 

Final gününde Merkez Ortaokulu GSK Halk Oyunları ekibi de sahne alarak bu özel güne renk kattı.

 

TRT Spor Yıldız kanalının ekranlarından canlı olarak yayınlanan final karşılaşmalarının ardından düzenlenen görkemli ödül töreninde derece elde eden takım ve sporcular madalya, başarı belgesi ve kupa ile ödüllendirildi.

 

Ayrıca şampiyonun en değerli oyuncuları genç kızlarda Adana Özel Akdeniz Koleji’nden Tuana Akman, genç erkeklerde ise İstanbul Özel Çamlıca Doğa Anadolu Lisesi takımından Musa Bağımsız oldu.

Ödüller,  Vali Avni Çakır, Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altunsoy, Okul Spor Daire Başkanı Osman Gümüş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak ve İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu tarafından verildi.

 





Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum