“Kastamonu Türkiye’de hayvancılıkta ilk 10’da yerini aldı”;

“Kastamonu Türkiye’de hayvancılıkta ilk 10’da yerini aldı”

Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğinin İl Özel İdare İş Hanındaki yeni hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi....

Daha öncesinde Kastamonu Esnaf Ve Sanatkârlar Odaları Birliği hizmet binası içerisinde bulunan Kastamonu Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği, yeni hizmet binasını Özel İdare İş Hanı’nda açtı. Açılış programına Vali Avni Çakır, Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, İGM Başkanı Güray Parçal, Devrekâni Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, AK Parti İl Başkanı Doğan Ünlü, İl Başkanı Emin Çınar, CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Kastamonu Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Pehlivan, kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Avni Çakır, açılış programında yaptığı konuşmasında; “Kastamonu hayvancılıkta Türkiye’de il 10’da yerini aldı. Özellikle Simental cinsi ineklerle, yıllardan beri süren çabaların karşılığında Türkiye’de güçlü ve haklı bir yeri olan ilimizdir Kastamonu. İnşallah bununla alakalı il olarak biz tüm paydaşlarımız ile yoğun bir çaba içerisindeyiz” ifadelerine yer verdi.

 “PAYDAŞLARIMIZ İLE YOĞUN BİR ÇABA İÇERİSİNDEYİZ”

Açılış programında konuşan Vali Avni Çakır, yeni iş yerinin hayırlı olmasını dileyerek şöyle konuştu; “Damızlık Yetiştiricileri Birliği Başkanlığımızı Özel İdare İş Hanımıza taşımanın ne kadar isabetli olduğunu bu kalabalık gösterdi. Herhalde bu iş hanını açtıktan sonra burası böyle bir kalabalık görmedi. Kastamonu hayvancılıkta Türkiye’de il 10’da yerini aldı.Özellikle Simental cinsi inekler yıllardan beri süren çabaların karşılığında güçlü bir şekilde Türkiye’de haklı bir yeri olan ilimizdir Kastamonu.İnşallah bununla alakalı il olarak biz tüm paydaşlarımız ile yoğun bir çaba içerisindeyiz. İnşallah Devrekâni’de İhtisas OSB’mizde kuruluş işlemlerimizi bitirdik. Şimdi ihale ve proje süreci devam ediyor. İnşallah bu yaz ihale süreci gerçekleşecek. Bunların hepsi hayvancılığın bölgemizde yerleşme ve gelişmesinde bir katkıdır.”

“ÇALIŞAN MEKANLARIN ÇOK AŞIRI LÜKSE KAÇMADAN STANDARDI YAKALAMASI LAZIM”

Vali Çakır, bölgenin en güçlü pazarlarından bir tanesinin de Kastamonu Hayvan Pazarı olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü;  “Kastamonu Hayvan Pazarı’yla alakalı da güzel çalışmalar oldu ve inşallah devam edecek projelerimiz de var. Tabi aslan yattığı yerden belli olur. Hem diğer kurum ve kuruluşlarımız hem de Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği bu anlatmış olduğum kapasiteye siz değerli çiftçi üretici kardeşlerimizi yakışır bir yer olur. Üyelerimizin, vatandaşlarımızın geldiğinde nezih bir ortamda işlerinin görülmesi, ya da sorununa çare bulunacağı hissiyatı yoluna kapılması çok önemlidir. Bu yüzden çalışan mekanların çok aşırı lükse kaçmadan standardı yakalaması lazımdır. Yukarıda çok güzel bir çalışma ortamı göreceksiniz. Arkadaşlarımızın böyle bir talebi oldu. Bizlerde Özel İdare ve Valilik olarak düşündük, arkadaşlarımızın buraya taşınmalarının hem bölgedeki canlılar hem de damızlık yetiştiriciliği işletmesine faydalı olacağını düşündük. İsabetli bir karar verdiğimizi de şimdi gördük. İnşallah hayırlı bir hizmet verebiliriz” dedi.

Duaların edilmesinin ardından kurdelelerin kesilmesiyle Kastamonu Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği hizmet binasının açılışı gerçekleştirildi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum