7 TL’ye kadar zam bekleniyor;

7 TL’ye kadar zam bekleniyor

İftar sofralarının baş tacı olarak görülen pidelerin de fiyatı merak konusu oldu....

Ramazan ayının yaklaşmasıyla iftar sofralarının vazgeçilmezi Ramazan Pidesinin fiyatları araştırılmaya başladı. Kastamonu’da bir sektör temsilcisi, beklentinin 5 TL olduğunu ancakpide fiyatının bu sene 6-7 lira civarında seyredeceğini ifade etti.

Son zamanlarda yaşanan girdi maliyetleri nedeniyle artan fiyatlardan ramazan pidesi de nasibini alacak. Geçtiğimiz yıl 3 buçuk liraya satılan sade Ramazan pidesi bu yıl hem küçülecek hem de fiyatına zam gelecek. Girdi maliyetlerinde yaşanan artış sonucunda söz konusu Ramazan pidesinin 7 liraya kadar çıkacağı tahmin ediliyor.Kastamonu’da ise Ramazan pidesine getirilecek zam miktarı henüz belli değil. Ancak sektör temsilcileri, fiyatın 6-7 lira civarında olacağını kaydediyor.

Ramazan ayı 2 Nisan’da başlıyor. Çok az süre kala merak konusu olan pide fiyatlarında belirlemeler başladı. Kastamonu’da ise henüz fiyatlar netleşmedi. Ancak sektör temsilcileri fiyatların girdi maliyetleri nedeniyle artacağına ve bu sene itibariyle 6-7 TL civarında satılacağını öngörüyor. Kastamonu’da geçtiğimiz günlerde de ekmek fiyatlarına zam kararı alınmıştı. Kastamonu esnaf Sanatkarlar Odası tarafından 3 TL’ye yükselmesine karar verilmiş ve karar bakanlık tarafından onaylanarak zamlı fiyat üzerinden satılmaya başlanmıştı. Şimdilerde ise gündemde Ramazan pidesine gelecek zam miktarı gündemde. Sektör temsilcileri önümüzdeki günlerde söz konusu zamlı fiyatın da netleşeceğini belirtiyor. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum