“Kadınlarımız her daim sahada yer alacak”;

“Kadınlarımız her daim sahada yer alacak”

Geliri yetim çocuklar ve ihtiyaç sahibi aileler için kullanılmak üzere düzenlenen Türk Kızılay Yetim Destek gecesi yardım yemeği etkinliğiGrand Moni De Luxe Gümüş Salonu’nda gerçekleştirildi. “Hilalin Gölgesinde İyilik İçin Buluşalım” adlı yardım yemeği, Türk Kızılay Genel Başkanlığı Sosyal Hizmetler Direktörlüğü ile Türk Kızılay Kastamonu Şubesi Kadın Teşkilatı tarafından düzenlendi....

Düzenlenen etkinliğe Vali Avni Çakır’ın eşi Bahar Çakır, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik’in eşi Birgül Çelik, İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu, Müdür Yardımcısı Halim Şekerlioğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kızılay Kastamonu Şubesi Genel Kurulu’nda 24 fark oyla yeniden başkan seçilen Sabit Tavil’in programda olmaması dikkat çekti.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi Kadın Kolları Başkanı Tuba Güzel, Kadın Kolları Yönetimiyle birlikte istifa ettiklerini açıklayarak; “Kızılay Kadınları sürekli kendini geliştirip toplumdaki değişim ve dönüşümü takip ederek kutsal saydıkları iyilik yolculuğunu birlik ve beraberlik içinde sarsılmaz bir gönül bağıyla sürdürmeye devam ediyor. Kızılay’ın temel ilke ve değerlerine bağlı yol alan kadınlarımız, her daim sahada yer alacak.” dedi.

GÜZEL; “KADIN, ROLÜ VE GÖREVİ NE OLURSA OLSUN, GELİŞMİŞLİK DÜZEYİNİN ARTMASINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAR”

Türk Kızılayı Kastamonu Şubesi Kadın Kolları Başkanı Tuba Güzel, etkinliğin açılış konuşmasında, Kızılay kadınlarının, iyiliği, şefkati, bilgisi azmi ve zekâsıyla birleştirip insanlığa daha iyi hizmet sunmayı amaçladıklarını ifade ederek;“Tıpkı Hilal-i Ahmer Kadınlarının savaş yıllarında o zor şartlarda bir kardelen misali ortaya çıkışı gibi. O günden bu güne savaşta, barışta, afette, yoklukta eğitime beslenmeye şiddet mağdurlarına, yaşlılara, mültecilere, kadınlara, çocuklara, engellilere kısacası toplumun her kesiminden ihtiyaç sahiplerine, bitmek tükenmek bilmeyen bir heyecanla destek vermeye, gönül saraylarına hizmetkâr olmaya devam ediyoruz. Kadının son yıllarda sivil toplum kuruluşlarında sayısının artması, yönetici olarak var olması hem demokratikleşme hem toplumsal açıdan önem arz etmektedir.Kadının rolü ve görevi ne olursa olsun, getirdikleri bakış açısıyla gelişmişlik düzeyinin artmasına önemli katkı sağlamaktadır. Sağduyu, hoşgörü, şefkat ve merhameti vicdan ile mayalayıp bilgi, görgü ve zekâ ile yoğuran kadınlar hayatın her alanında olduğu gibi sivil toplum çalışmalarında da başarıyı sağlayacak, çıtayı yükseltecektir. Hayatın her alanında insanlara merhamet elini uzatan Kızılay Kadınları sürekli kendini geliştirip toplumdaki değişim ve dönüşümü takip ederek kutsal saydıkları iyilik yolculuğunu birlik ve beraberlik içinde sarsılmaz bir gönül bağıyla sürdürmeye devam ediyor. Kızılay’ın temel ilke ve değerlerine bağlı yol alan kadınlarımız her daim sahada yer alacak, gönüllere girmeye devam edecektir” dedi.

GÖKTÜRK; “YETİM DESTEK GECESİ ETKİNLİKLERİMİZ DE ARTARAK DEVAM EDECEK”

Türk Kızılay Genel Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Direktörlüğü Yetim Destek Programları Yürütücüsü Emrah Göktürk, etkinlikte yaptığı konuşmasında, şu ifadelere yer verdi;  “Yetimlere yönelik yürütülecek destek programlarının yanı sıra aile fertlerinin ihtiyaç duyabileceği ayni ve nakdi gıda, sağlık, engelli araç, tıbbi cihaz, barınma, giyim vb. on bir sosyal yardım programı ile gereksinimleri karşılamaya çalışıyoruz. Program kapsamında yetim çocuklar ailelerinin yanında mümkün olan en iyi şartlar oluşturularak aile ortamında yaşamaları teşvik edilecek, aile ve yetim yakın takibe alınarak gerekli destekler verilecek, aile eğitim programları ile bu bağ daha da güçlü olarak sağlamlaştırılıyor. Türk Kızılay Şube ve Temsilcilikleri aracılığıyla her yıl binlerce yetim öğrenciye yönelik tek seferlik veya düzenli olarak yapılan ayni ve nakdî yardımlar ve yetim destek programı kapsamında yetimlere ve aile fertlerine yönelik verilen tüm destekler Kılavuz Kaptan Yetim Destek Yazılım Sistemi’nde kayıt altına alınarak destek ve takip süreçleri gerçekleştiriliyor.  Aynı zamanda yazılım programı ile yetimler kariyer süreçlerini kendilerine atanan mentor, rehber öğretmen ve saha koordinatörü ile şekillendirebilecek, staj ve istihdam süreçlerine uzanan bu güzel yolculukta, yol arkadaşlarım eşleştirmesi ile kendisi ile birlikte yürüyen yeni arkadaşlar tanıma fırsatı yakalıyorlar.  Programın en önemli aşamalarından biri olarak gördüğümüz kariyer planlama desteği sonrasında yetimler kendi ayakları üzerinde durabilecek, staj ve istihdam destekleri ile bu yolculuk sonlanacaktır. Kılavuz kaptan desteği alan yetimimiz, kariyer yolculuğuna yeni başlayan yetimlere kılavuz kaptanlık yapmak üzere yeni yolculuklarda öncülük edecektir. Yetimlere ve ihtiyaç sahibi ailelere destek amacıyla Yetim Destek Gecesi etkinliklerimiz de artarak devam edecektir. Bu tür program ve etkinliklerimize katkı ve destek veren başta Türk Kızılay Kastamonu Şubesi Kadın Kolları Başkanımız Tuba Güzel ve Teşkilatı olmak üzere tüm herkese de teşekkür ediyoruz.”

Etkinlikte Kızılay Kadın Kastamonu’nun yapmış oldukları çalışma ve hizmetlerin slayt sunumu gerçekleştirildi. Gönüllü olarak sahne alan Şehri Dilara Müzik topluluğu da canlı müzik eşliğinde solistler tarafından eserler söyledi. Türk Kızılay Kastamonu Şubesi Kadın Kolları Başkanı Tuba Güzel ve Yönetimi tarafından pasta kesimi birlikte yapıldı. Etkinliğe katılanlara çekiliş numarası verildi. Çekilişte numara çıkanlara da hediyeleri görevliler tarafından teslim edildi. 




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum