“Bu, basit, sıradan bir olay değil”;

“Bu, basit, sıradan bir olay değil”

Kastamonu Belediyesi’nde 17 Mart tarihinde gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin açıklama, Belediye Başkanlığı binasında gerçekleştirildi. Toplantıya MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, MHP İl Başkanı Emin Çınar, Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen, Kastamonu Ülkü Ocakları Başkanı Haluk Yakar, Belediye Başkan Yardımcıları katıldı....

Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında “Burası Kastamonu Belediye Başkanlığı, MHP tarafından yönetilen bir belediyede bundan sonrasında da herkes hesabını buna göre yapsın. Olay basit sıradan bir baskını gibi durmuyor sonuçları ilerleyen süreçte birlikte göreceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

AYDIN; “ŞİDDETLE, NEFRETLE, MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ GENEL MERKEZ ADINA KINIYORUZ”

MHP MYK Üyesi Yüksel Aydın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hiçbir Kastamonulunun tasvip etmediği, hiçbir kamu dairesinde olmasını istemediğimiz bir hadise yaşandı. MHP’nin yönettiği Belediye Başkanlığı’nda kendini ifade edemez nitelikte, farklı maddeler kullandığınıöğrendiğimiz, aynı zamanda belediyenin çalışanı olan bir şahsın, başkan yardımcılarımıza sonuç itibariyle Belediye Başkanı’mıza karşıtasarladığı bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Bunu şiddetle, nefretle, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez adına kınadığımızı ifade ediyorum. Bunun en büyük takipçisi başta Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, İl Başkanlığımız, Belediye Başkanlığımız işin takipçisiyiz. Hukuksal anlamda yapılabilecek her şey yapılıyor. Belediye Başkanlığı sadece siyasi bir kuruluş değil aynı zamanda kamu kuruluşudur. Kamu kuruluşu olduğu için tüm kamudaki kolluk kuvvetlerini ilgilendiren bir durumdur.

“DADAY BELEDİYESİ’NE DE GEÇMİŞ OLSUN”

Yüksel Aydın konuşmasının devamında Daday Belediye Başkanı Hasan Fehmi Taş’a yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyı da eleştirerek; “ Dün itibariyle de yine tasvip etmediğimiz Daday Belediye Başkanı’na yapılan saldırı var. Kolluk kuvvetlerimiz hadiselere hâkim. Daday belediyesine de hem şahsım hem de arkadaşlarım adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu tip hadiselerin evliyalar şehri olan Kastamonu’muza yakışmadığını belirtiyorum. Dolayısıyla böyle bu tip hadiselerin tekrarlanmaması adına hem kolluk kuvvetlerimizin hem belediyemizin tedbir aldığını ve alacağını söylüyorum. Milliyetçi hareket partisi olarak hadisenin her noktasında takipçi olduğumuz bundan sonra da olacağımızı belirtmek istiyorum. Bir arkadaşımız ayağından yaralandı. Çok geçmiş olsun” dedi.

ÇINAR; “BELEDİYEMİZİN YANINDAYIZ”

Bu olayı esefle kınadıklarını belirterek konuşmasına başlayan İl Başkanı Emin Çınar, sözlerini şöyle sürdürdü; “Orada yaralanan kardeşimize geçmiş olsun diyorum. Bu fiiliyatı yapan kardeşimizi de esefle kınadığımızı ifade ediyorum. Yine başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm belediye çalışanı arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Dün akşam aynı üzüntüyü duyduğumuz, Daday Belediye Başkanı’na yapılan saldırıyı da kınadığımızı ifade ediyoruz. Bundan sonra MHP olarakİl Başkanı, İlçe Başkanı, Ocak Başkanı olarak her daim MHP’nin burada temsili olduğunu, Belediyemizin yanında olduğumuzu ifade ediyorum.”

ÖZMEN; “BU TÜR OLAYLA ARA NE BELEDİYEMİZ NE DE TEŞKİLATLARIMIZ PABUÇ BIRAKMAZ”

Merkez İlçe Başkanı Ayhan Özmen, yaşanan bu olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek;  “İlk günden itibaren Belediye Başkanı’mızın yanında olduk. Bu tür olayla ara ne Belediyemiz ne de teşkilatlarımız pabuç bırakmaz. Dolayısıyla bu olay ilk anından itibaren hepimiz arkasında duruyoruz durmaya devam ediyoruz. Belediye ve arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.

 

VİDİNLİOĞLU; “BU SALDIRININ NE İZAH EDİLEBİLİR NE DE KABUL EDİLEBİLİR BİR TARAFI VAR”

Kamuoyu beklentisi üzerine böyle bir bilgilendirme toplantısı yaptıklarını ifade eden Belediye Başkanı R. Galip Vidinlioğlu; “Tabi olayın silsilesini anlamadan önce benzeri bir olay da dün vuku buldu. O da aynı şekilde madde kullanımından mütevellit Daday Belediye Başkanı’mıza da bir saldırı gerçekleştirildi. Buradan kendisine de geçmiş olsun diyorum. Bu olayda yaralanan güvenlik görevlisi kardeşimize geçmiş olsun diyorum. Her zaman yanındayız ve haberleşiyoruz. Bu olay berat gecesi vuku buldu. Ben belediyeye gelmeyecektim direk mevlit programına geçecektim. Abdest tazelemek için belediyeye geldim o arada Başkan Yardımcımız Hamdi Bey geldi birer çay içtik. Ben arka tarafa abdest almak için geçtim. O sırada bir takım şeyler gelişmiş. Önce bu arkadaşımız Veteriner İşleri Müdür Vekilimizin odasına gelmiş, bir süre orada kalmış ağıza alınmayacak küfürler etmiş. Sonrasında Özel Kaleme gelmiş. Ben o sırada arkada olduğum için çiftli kapı var ve ses geçirmiyor, o sebeple duymadım, duysaydım o anda müdahale ederdim. Kaldı ki makamlar da gelip geçici, hele hele bir personelimizin bizimle görüşmek istemesi çok doğal bir şey. Elbette ki herkesle görüşme ve problemlerini çözme derdindeyiz. Fakat bu şekildeki birisiyle özel kalemim benimle görüştürmezdi ki zaten öyle olmuş. Orada da bir takım ifadeler küfürler, sonrasında aşağı indirilmiş ve yine küfürlere devam etmiş.  Akabinde Başkan Yardımcım Mehmet Yurt Hocam, bu arkadaşı evine kadar bırakmış, hem de bir başına. ‘Akıllı ol evlat evden de sakın çıkma’ diye tembihlemesine rağmen bu arkadaşımız, yaklaşık 15 dakika sonra tekrar belediyeye geldi. Biz de çıkmak üzereydik akabinde de silah sesleri patlak verdi. Tabi bunun savunulacak bir tarafı yok. Daha ötesinde de orada çöpten alındı kutusu verildi. Kullandığı madde ne maddesidir bilmiyoruz onlar açığa çıkacaktır.Bir de bu saldırıya karşı koyan personellerimiz var onlara minnettarım. Çok daha büyük şeyler olabilirdi. Olayın berat gecesi gibi bir olayda olması da manidar. Bu saldırının ne izah edilebilir ne de kabul edilebilir bir tarafı var.

“MESAİ SAATLERİ İÇİNDE ÇALIŞTIĞI YERİ TERK ETMESİ NEDENİYLE DEFATEN UYARI ALMIŞ”

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren Belediye personeliyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Vidinlioğlu;  “Bu personelimiz, 7 Eylül 2017 tarihinde Kastamonu Belediye Başkanlığı Fen İşleri Müdürlüğü’nde göreve başlamış. 21 Haziran 2018 tarihi itibariyle Fen İşleri Müdürlüğü’nden Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne görevlendirilmiş. 19 Nisan 2019 tarihinde de Veteriner İşleri Müdürlüğü’nden, Fen İşleri Müdürlüğü’ne görevlendirilmiş. 6 Aralık 2021 tarihinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, alkol ve uyuşturucu madde kullanmaktan mütevellit ehliyetine el konulmuştur. 14 Mart 2022 tarihinde de birkaç fotoğraf paylaşımı var. Bu olaydan önce bu arkadaşımız Fen İşleri’nde görevli olmasına rağmen eski Veteriner İşleri Müdürümüz hanımefendinin yanına sürekli olarak geliyor. Beraber de paylaştıkları birkaç gün önceden paylaştıkları fotoğraflar var. Üzerinde de ‘Sayın müdürüm su akar yolunu bulur ama biz okyanus olarak yanındayız’ artık ne demekse? ‘Geldik geliyoruz’ ifadeleri var.  Kim nereye geliyorsa kimi adına geliyorsa bilmiyorum. Mesai saatleri içinde çalıştığı yeri terk ederek gitmesinden dolayı ilgili müdürümüz kendisini defalarca uyarmış ama çok da söz geçmemiş” dedi. 

“BUNDAN SİYASET DİZAYN ETMEYİ DÜŞÜNENLER VARSA ALDANIRLAR”

Bundan sonra hiçbir şey olmamış gibi davranmanın mümkün olmadığını belirten Başkan Vidinlioğlu;  “Olmasaydı iyiydi ama oldu. Bundan sonrasında da hiçbir şey olmamış gibi davranmamız mevzu bahis olamaz. Bir defa bizler inanan insanlarız. Doğduğumuz güne nasıl inanıyorsak bir gün ebedi âleme gideceğimize de inanıyoruz. Allah’ın verdiği canı da onun izni hükmü olmadan kimse alamaz. Dolayısıyla bu tarz şeyler vız gelir tırıs gider. Bundan siyasi gelecek devşirmek isteyenler, bundan siyaset dizayn etmeyi düşünenler varsa aldanırlar. Kaldı ki bunun yolu da bu değildir. Bizim ne şekilde Belediye Başkanı olduğumuz bellidir. Böyle niyeti olanla için de izleyecekleri yol bellidir. Bundan ne zerre çekinirim ne de beni yolumdan alıkoyabilir. Biz Kastamonu’ya hizmet etmeye devam ederiz.

“BUNDAN SONRASINDA DA HERKES HESABINI BUNA GÖRE YAPSIN”

Belediye Başkanı Vidinlioğlu son olarak şöyle konuştu;  “Belediye bir kamu kuruluşudur. Kanunlara tabidir, kuralları vardır. İçişleri bakanlığının ve belediye kanunun da bu tarz konularda hükmü bellidir. İçeri gireceksiniz, masanın altında yatana silah doğrultup atacaksınız. Bu noktada adaleti yönlendirmemek adına da konuşmadım. Hele bir ne olacağı belli olsun diye ama kanunlar çerçevesinde yapılacak olan da yapılacaktır. Burası Kastamonu Belediye Başkanlığı, MHP tarafından yönetilen bir belediyede bundan sonrasında da herkes hesabını buna göre yapsın. Bir MHP’li belediyeye içeri gireceksiniz, silah doğrultacaksınız ve hiçbir şey olmamış gibi de hayatının devam edeceğini sanıyorsanız aldanırsınız. Bu işin gelecek günlerde altından neler çıkar bilmiyorum. Bildiğim şeyler var ama bildiğim şeyleri bugün itibariyle paylaşamam çünkü netleşmesi lazım. Olay basit sıradan bir baskını gibi durmuyor sonuçları ilerleyen süreçte birlikte öreceğiz. Umarım ve dilerim bu son olur. Çünkü huzurun başkenti dediğimiz Kastamonu gibi bir şehre ne de evliyalar şehitler diyarı olan bir şehre, maneviyatı bu kadar yüksek olan bir şehre hele hele böyle mübarek bir gecede olan bu kadar menfur olaylar hiç. Yakışmıyor. Umarım ve dilerim son olur.”










Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum