“Kromozomları değil, skorları sayalım”;

“Kromozomları değil, skorları sayalım”

21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü kapsamında, Merkez Spor Salonu’nda Down Sendromlu bireyler için bir dizi etkinlik gerçekleştirildi....

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) organizasyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı kanalıyla, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında down sendromlu gençlere ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen etkinliğe; Merkez İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdür Yardımcısı Hilmi Böcek, TÖSSFED Kastamonu Temsilcisi Lütfiye Kımbıl, İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destek Polisi Ali Durmuş,Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz, özel bireyler ve aileleri katıldı.

Gerçekleştirilen etkinlikte özel çocuklar ve gençler doyasıya eğlencenin tadını çıkardı. Yapılan etkinlikle ilgili düşüncelerini belirten TÖSSFED Kastamonu Temsilcisi Lütfiye Kımbıl; “TÖSSFED Başkanımız Birol Aydın; ‘Kromozomları değil skorları sayalım’ diyor. Biz çocuklarımızın sporla tanışmasını ve engelleri aşmasını istiyoruz. En ücra köşelerdeki çocuklarımıza ulaşıp sporu sevdirmeyi ve spor yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

21 Mart’ın, Birleşmiş Milletler tarafından Down Sendromlular Farkındalık Günü olarak ilan edilmesinin ardından dünya genelinde çeşitli farkındalık etkinlikleri düzenleniyor. Kastamonu’da ise Merkez Spor Salonu’nda, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) organizasyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı kanalıyladown sendromlu bireyler için düzenlenen etkinlikte, 21 Mart Down Sendromlular Farkındalık Günü kutlandı.

KIMBIL; “HEPSİNİ BİRER SPOR BRANŞINDA YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle alakalı bilgilendirmelerde bulunan TÖSSFED Kastamonu Temsilcisi Lütfiye Kımbıl; “Sabahtan jimnastik etkinliğimiz oldu. Öğleden sonra da masa tenisi turnuvası ve mini futbol müsabakası gerçekleştirildi. Masa tenisi turnuvası hem çocuklarımızı masa tenisi ile buluşturmak, onlara sporu sevdirmek amacıyla yapıldı. TÖSSFED olarak bizlerin amacı, tüm özel çocuklara ulaşmak, hepsini birer spor branşında yetiştirmek, sporu sevdirmek ve spor yaptırmak. En ücra köşelerdeki çocuklarımıza ulaşıp sporu sevdirmeyi ve spor yapmalarını sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

“HER ZAMAN ÇOCUKLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Lütfiye Kımbıl son olarak şu sözleri dile getirdi; “Biz her zaman çocuklarımızın yanlarındayız. Bizim bir sloganımız var. TÖSSFED Başkanımız Birol Aydın;‘Kromozomları değil skorları sayalım’ diyor. Biz çocuklarımızın sporla tanışmasını ve engelleri aşmasını istiyoruz. Bundan sonra da ilçeler iller köydeki çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Elimden geldiğince, temsilciliğim süresince bunu yapmayı hedefliyorum. Kastamonu’da ulaşabildiğim her özel çocuğa ulaşacağım. Bir de olsa iki de olsa çocuklarımıza ulaşarak, onların sporla tanışmalarını, sporu sevmelerini ve hayatlarının değişmesini istiyoruz.”

BÖCEK; “HER ÇOCUK GİBİ DOWN SENDROMLU ÇOCUKLAR DA FARKLI ZEKÂ SEVİYESİNE, YETENEK VE KİŞİLİĞE SAHİP”

Merkez İhsan Ozanoğlu Özel Eğitim Meslek Okulu Müdür Yardımcısı Hilmi Böcek günün anlam ve önemine binaen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla Merkez Spor Salonu’nda down sendromlu bireylerimizle bir araya geldik. ‘Bizlerde sizin gibiyiz +1 farkla’ sloganından yola çıkarak;‘Gerçek dostlar kromozom saymaz çünkü down sendromu 1 eksiklik değil +1 fazlalıktır’ diyoruz. Her çocuk gibi down sendromlu çocuklarda farklı zeka seviyesine, yetenek ve kişiliğe sahiptir. Burada kilit nokta down sendromlu çocukların kapasitesinin maksimum düzeyde tutulabilmesi için gereken desteğin alınabilmesidir. Bende her zaman özel bireylerimize elimden gelen bütün destekleri göstereceğimin sözünü veriyorum.”

BOYRAZ; “İMKAN VERİLİRSE ONLARIN BAŞARAMAYACAĞI ŞEY YOK”

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Huriye Boyraz ise; “Down sendromlular gününde bu programı hazırlayan Gençlik Spor İl Müdürlüğü’müze teşekkür ediyorum. Down sendromlu evlatlarımıza imkan ve fırsat verilirse başaramayacakları şey yoktur. Özel bireylerin aileleri olarak bizler kendimizi çok özel hissettik. Çok güzel bir program oldu bizler için. Ayrıca Merkez Spor Salonu’nda özel bireyler için jimnastik salonunun verilmesinden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Bu Kastamonu’da bir ilk. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ben buradan Reşat Müdürümüze, tüm hocalarımıza çok teşekkür ediyorum ” diyerek Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nü kutladı.

Gerçekleştirilen etkinliğin sonunda Down Sendromlular Farkındalık Günü için pasta kesilerek, katılım sağlayan özel çocuklara katılım belgesi verildi.  



Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum