“Ölüme koşarak gider, Şehadet şerbetini gülerek içeriz”;

“Ölüme koşarak gider, Şehadet şerbetini gülerek içeriz”

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü dolayısıyla, Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve yetimleri Derneği Başkanı Dursun Kan, yazılı basın açıklaması yayınladı....

Dernek Başkanı Kan, yaptığı açıklamada, “Çanakkale’yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna “ya şehit ol, ya gazi” demek suretiyle, vatanın her karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıydı.Onun içindir ki bizler kutsal değerlerimizuğruna ölüme koşarak gider, Şehadet şerbetini gülerek içeriz” ifadelerine yer verdi.

“TARİH, ŞANLI ECDADIMIZIN KAHRAMANLIK DESTANIYLA DOLUDUR”

Vatanın insan için güven içinde yaşadığı, hür olmanın şerefini taşıdığı toprak olduğunu vurgulayan Dernek Başkanı Dursun Kan; “Aynı değerler uğruna baş koyanların, aynı ideallerle geleceği inşa edenlerin yurdudur. Dinini, milletini, şeref ve izzetini korumak için şehadet şerbeti içenlerin, gazi olup varlığından geçenlerin emanetidir. Ecdadımız, Allah’a olan imanları, vatana olan sevdaları, cesaret ve fedakarlıklarıyla üzerinde yaşadığımız bu toprakları, tarih boyunca bu cennet vatana düşman ayak basmasın, semalarımızda ezan sesi dinmesin, mabedime namahrem eli değmesin ve al yıldızlı al bayrak sonsuza dek göklerde  dalgalansın diye her türlü zorluklara göğüs germiş, bu uğurda ana ve babalar evlatsız, yavrular babasız, eşler ersiz kalmış ancak yurduma alçaklar uğratılmamış, tarihin hiçbir döneminde inancından ve bağımsızlığından taviz vermemiş, zulme asla boyun eğmemiştir. Tarih, vatanı ve mukaddesatı uğruna her türlü zorluğa göğüs geren şanlı ecdadımızın kahramanlık destanıyla doludur. İşte imanlı sinelerin Allah aşkıyla şahlandığı bu destanlardan biride Çanakkale Zaferidir.İşte bugün, bizlere bu vatanı emanet bırakan, dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onur ve gururunu yaşamaktayız.Bilinmelidir ki! Bu zafer kolay elde edilmemiş, Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamı, bu mücadelenin kazanılması ile mümkün olmuştur” ifadelerine yer verdi.

“BU CENNET VATANI CANI PAHAMIZA KORUMAYA DEVAM EDECEĞİMİZDEN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Çanakkale’de, yüz binlerce vatan evladının, 7 den 70’ e bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye koştuğunu belirten Kan;“Çanakkale Zaferi, maneviyatın maddiyatı yendiği,  dünya tarihi üzerinde büyük etkilere neden olmuş, asırlardır Avrupalılar tarafından sömürülen ülkelerin bağımsızlık fikrinin kuvvetlenmesine yardımcı olmuştur.Tarihimizdeki her savaşın ayrı bir önemi ve bizim için manevi bir değeri vardır. Fakat hepimiz tarafından görülebileceği üzere Çanakkale Savaşları, başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile dünyada mevcut başka milletler tarafından bile unutulamayan muharebe özelliği göstermiştir.Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır.Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değil! Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan asil ruhtur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki çocuklar, ben esir yaşamaktansa, özgür ölmeyi yeğlerim diyen kahramanların ruhudur. Davaları büyüktü, vatan davasıydı.Çanakkale Zaferini benzersiz kılan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden aziz Mehmetçikti.Çanakkale’yi Çanakkale yapan, bitmek tükenmek bilmeyen düşman mermilerinin sesi değil, yaralı düşman askerini sırtına alarak onu düşman mevziisine kadar götürerek, işgalci askerlere insanlık dersi veren kahraman Mehmetçikti” dedi. Çanakkale’yi Çanakkale yapanın, cepheye gönderdiği oğluna ‘ya şehit ol, ya gazi’ demek suretiyle, vatanın her karış toprağını evladının canından üstün tutan Türk analarıydı.Onun içindir ki bizler kutsal değerlerimizuğruna ölüme koşarak gider,  Şehadet şerbetini gülerek içeriz. Şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı dün olduğu gibi bugünde, içte ve dıştaki tüm şer odakları ve terör örgütlerine  karşı büyük Türk milletinin muzaffer gücü Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Güvenlik Kuvvetlerimiz başta olmak üzere canı pahamıza  korumaya devam edeceğimizden  kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum