Üniversite’de 101’nci yıl kutlaması;

Üniversite’de 101’nci yıl kutlaması

İstiklâl Marşı’nın Kabulünün 101’nciyıldönümü dolayısıyla Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Konferans Salonu’nda “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma” etkinliği düzenlendi....

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı bünyesinde, Genç Tarihçiler Kulübü ile Edebiyat ve Toplum Öğrenci Topluluğu’nun birlikte koordine ettiği, Üniversite Tiyatro Topluluğu ve Raksan Halk Dansları Topluluğu’nun destekleriyle gerçekleştirilen etkinlik, akademik personel ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Açılış konuşmalarını, Genç Tarihçiler Kulübü Başkanı Veysel Göktağ ve Edebiyat-Toplum Öğrenci Topluluğunun başkanı Berkan Karakaş’ın yaptığı etkinlikte Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Serhat Yılmaz etkinlikte görev alan vekatılım sağlayan herkese teşekkür ettiğini söyledi.Etkinlik, Mehmet Akif Ersoy’un Hayatı ve Kastamonu anılarını anlatan sinevizyon gösterisi, Tiyatro topluluğunun sunduğu “Safahat Tiyatrosu” ve oratoryo, Ethem Can Okçu ve Müzikoloji Bölümü öğrencilerimiz Umut Kırbaş, Emre Çolak ve Hasan Doğan Kuzucu’nun gerçekleştirdiği şiir ve türkü dinletisi, Kahraman Şekerci hocanın Kaside seslendirmesi ile Raksan Dans Topluluğunun Zeybek gösterisiyle devam etti.

Etkinlik belge takdimi ve fotoğraf çekimiyle sona erdi. 


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum