“İktidar olacağız, buna inanıyoruz”;

“İktidar olacağız, buna inanıyoruz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Milletvekili Hasan Baltacı’nın koordinatörü olduğu Karadeniz Masası CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında Kastamonu’yu ziyaret etti....

CHP İl Başkanlığında CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya CHP Milletvekili Hasan Baltacı ve CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin olmak üzere çok sayıda partili katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı, İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmasında;“Biz iktidar olacağız, buna inanıyoruz. Seçim yasasını ne kadar değiştirirlerse değiştirsinler, ne yapmaya çalışırlarsa, çalışsınlar bunun altından kalkma şansları yok. Bir iktidar eğer seçime giderken, son bir yıl kala eğer seçim kanunu değiştiriyorsa, bu iktidar gidici olduğunu anlamıştır. Korkunun ecele faydası yok. Türkiye AK Parti’nin yarattığı zulümden kurtulacak ve Türkiye hepimizin gururla yaşadığı aydınlık bir Türkiye’ye dönüşecek” ifadelerine yer verdi.

SALICI;“YERELDE BİR İKTİDAR DEĞİŞİMİ ARZUSU VAR”

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı’nın selamlama konuşmalarının akabinde Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı konuşmasını gerçekleştirdi. Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Biz iktidar olacağız. Buna inanıyoruz. İktidar olmanın yolu geçmişte yaşamış olduğumuz bazı eksiklikleri ortadan kaldıracak adımlar atmak. Dolayısıyla bugün burada yapmak istediğimiz Karadeniz Masası ile ilgili çalışmayı da bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Bir Cumhur İttifakı var,Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kurduğu Büyük Birlik Partisi’nin destek verdiği, Vatan Partisi’nin bir yerinde olduğu bir ittifak var. Bu ittifak bir süredir Türkiye’yi yönetiyor. Gelmiş olduğumuz noktada hem Rize’de Tayyip Erdoğan’ın memleketinde, hem Kastamonu’da hem neredeyse bütün belediyelerini aldığımız Artvin’de toplumun genel olarak CHP’li belediyelere 31 mart seçimlerinde yöneldiği tüm Türkiye’de bir iktidar değişimi arzusu var. Yerelde bir iktidar değişimi arzusu var. Bu ekonomik kriz döneminde pandemi döneminde ekonominin çarklarının gittikçe teklemeye başladığı vatandaşın gittikçe daha da zorlandığı bu dönemde bizim belediye başkanlarımız ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar, vatandaşa destek oluyorlar. Öbür taraftan da bizim Belediye Başkanlarımızın yapmaya çalıştığı çalışmaları engellemeye çalışan onlara belediye meclislerinde zorluk çıkaran onların vatandaşa hizmet vermek için çabalarını durdurmaya çalışan bir iktidarla karşı karşıyayız. Bizim Belediye BAşkanımzıvatandaşa hizmet etmek istiyor, Adalet ve Kalkınma Partisi de onları engellemeye çabası içinde. Belediye Başkanlarımız hiçbir mazeret üretmeden vatandaşa daha fazla hizmet verebilmek için ellerinden geleni yapacaklar. Cumhuriyet Halk Partisi’nin meclis grubu parlamento grubu, elinden gelen mücadeleyi parlamentoda yapıyor. Vatandaşımızın hakkını hukukunu daha ileri noktaya götürecek çalışmalara imza atıyor, kanun teklifleri veriyor, araştırma önergeleri veriyor, ama sizler de biliyorsunuz ki vatandaşın çıkarına olan ne varsa biz mecliste gündeme getiriyoruz, Adalet ve Kalkınma Partisi ve MHP’nin oylarıyla reddediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü de toplumun bütün kesimlerine ulaşacak bir çalışma yürütüyor. Kastamonu’da da Karadeniz Masası kapsamındaki diğer illerde de ilçe ilçe, köy köy çalışma yürütüyor. Biz bütün bu çalışmaların sonucunda, iktidar olacağımıza inanıyoruz. Vatandaşlarımızın bu yaptığımız çalışmaları takdir edeceğini, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaratmış olduğu bu zulüm düzenini de ortadan kalkacağını düşünüyoruz.

“ERDOĞAN AYNI GÜN İÇERİSİNDE BİRBİRİYLE ÇELİŞİK MESAJLARI VERMEYE DEVAM EDİYOR”

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla tüm hekimlerin gününü kutlayan Salıcı; “Tıp Bayramı’ndan önce Tayyip Erdoğan tarafından veciz sözler edildi. Bir yandan 14 Mart’ta doktorlarımızın tıp bayramını kutladı, ondan bir iki gün önce de ‘Varsınlar, çekip gitsinler. Biz yeni mezunlarla yolumuza devam ederiz’ dedi. Tayyip Erdoğan birbiriyle çelişik mesajları bazen birkaç gün içerisinde, son zamanlarda da aynı gün içerisinde vermeye devam ediyor. Biryandan 14 Mart günü Tıp Bayramı nedeniyle doktorların bayramını kutluyor, aynı günün Taksim Meydanı’nda doktorlarımız tartaklanıyor. Şu pandemi döneminde kendi canlarını otaya atarak vatandaşın hakkını hukukunu sağlığını korumaya çalışırken doktorlarımıza reva gördükleri muamele bu” dedi.

“AK PARTİ DÖNEMİNDE BU FELAKETLERDE GERÇEK OLDU”

AK Parti’nin ‘Hayaldi gerçek oldu’ sloganını hatırlatan Salıcı; “Bu sloganla, Adalet ve Kalkınma Partisi geçmişte hiç kimsenin hayal edemediği şeyleri biz gerçek yaptık anlamını veriyorlar. Onların geçmişte kimsenin hayal edemediği bazı felaketleri nasıl gerçekleştirdiklerini birkaç örnekle anlatacağım. Enflasyonun TÜİK’in verilerine göre yüzde 54 buçuk olacağını hayal etmezdik, ki bu TÜİK’in makyajlanmış rakamlarına göre. Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) rakamlarına göre yüzde 123,8. Bugün açıklandı tarımdaki enflasyon yüzde 68 civarında. Biz daha önce hiçbirimiz enflasyonun bu kadar yüksek rakamlara çıkabileceğini hayal bile edemezdik, AK Parti döneminde bu gerçek oldu. Biz 6 ay önce Kastamonu’da mazotu 7,5 TL’den alıyorduk, son fiyat değişikliğinden sonra yaklaşık 20 TL’ye gelmiş oldu. Mazotun 6 ay içerisinde neredeyse 3 kat artacağını biz hayal bile edemezdik, AK Parti dönemine bu felakette gerçek oldu. Dünyada ham petrol fiyatları yaklaşık yüzde 60 artarken, Türkiye’de yüzde 200 arttırma başarını gösterdiler, dolayısıyla ulaşımdan tutun, çiftçinin kullandığı mazota kadar ürettiğimiz ürünlere de, tükettiğimiz ürünlere de fiyat artışı olarak yansıdı. Biz geçmişte vatandaşımızın ekonomik zorluklardan bakkala gidip, bir bardak sıvı yağ almak için çaba göstereceğini hayal bile edemezdik, biz bu ülkede sıvı yağ kuyruklarının olacağını hayal bile edemezdik ama AK Parti döneminde bu da oldu. Taneyle çocuk bezi alınabileceğini hayal bile edemezdik, biz marketlerde mamalara kelepçe takılacağını hayal edemezdik, AK Parti döneminde bu felaketlerde gerçek oldu. Dolayısıyla öyle bir Türkiye yaratılar ki, biz önce patates ve soğan için sıraya girdik, sonra sıvı yağ için sıraya girdik, neredeyse her gün mazot için sıraya giriyoruz, şimdide yağ kuyrukları boğuşan, ekmek kuyruklarıyla boğuşan vatandaşlarımızla karşı karşıyayız. Bunların hiçbirisi bizim hayal bile edebileceğimiz şeyler değildi ama AK Parti döneminde bunlarda gerçek oldu” diye konuştu.

“KASTAMONU’DA 2022’NİN İLK 2 AYINDA TOPLAM 126 ESNAF KEPENK KAPATMIŞ”

Ekonomik sıkıntılardan Kastamonu’nun da payını aldığını ifade eden Salıcı, açıklamalrına şöyle devam etti; “Kastamonu’da yaklaşık 13 bin 500 esnaf var. 2020 yılında 779 esnaf kepenk kapatmış, 2021’de 738 esnaf kepenk kapatmış, 2022’nin ilk 2 ayında 126 esnaf kepenk kapatmış. Sürekli ticarette, yatırımda, üreticide, esnafta bir geri gidiş var. Vatandaşımız, esnafımız hayatını nasıl devam ettiriyor, saray bununla meşgul değil. Çünkü bir dünya yaratıldı. Bizlerin, insanların yaşadığı ortalama bir hayat var, bir de saray düzeni var. Bu saray düzeninde yaşayanlar, vatandaşların günlük sorunlarından bir haberler. Onlar etraflarındaki 3-5 maaş alan, ekonomik durum ne olursa olsun ceplerine büyük paralar giren ve Türkiye’deki kendi yaşadıkları hayat gibi zanneden, vatandaştan ve halktan kopmuş bir hayat yaşıyorlar. Geçen yıl bir 115 litrelik traktörün deposu yaklaşık 780 TL’ye doluyordu, şimdi 2 bin 250-2 bin 300 TL civarında doluyor. Bizim köylümüzün, çiftçimizin bu maliyetleri karşılaması, üstüne gübredeki fiyat artışları, yemdeki fiyat artışlarını koyarsanız çiftçimizin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşımızın bunlarla baş etmesi mümkün değil. Kastamonu Tosya pirincinin üretildiği bir kentimiz, tüm Türkiye’nin ihtiyacını karşılayan bir kentimiz. Her yıl bu pirincin rekoltesinde düşüş yaşanıyor. Vatandaşımız ekemiyor, maliyetlerle başa çıkmakta ciddi bir zorluk yaşıyor. Gübre, mazot ve yem fiyatları artık baş edilemez bir hale geldi.”

“TÜRKİYE HEPİMİZİN GURURLA YAŞADIĞI AYDINLIK BİR TÜRKİYE’YE DÖNÜŞECEK”

Türkiye’de durumun kötü ama çaresiz ve umutsuz olmadığını ifade eden Salıcı; “CHP’nin kadroları var. CHP’nin Genel Merkezi’nde de, Meclis’te de, İl Başkanlıklarında da, Türkiye’nin 81 ilinde mücadele eden ve bu makus talihi değiştirecek kadroları var. Kadrolarımızla, çözüm önerilerimizle, Millet İttifakıyla beraber biz bu yeni getirmiş oldukları Başkanlık Sistemi’ni değiştireceğiz, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin mutabakat metinini Genel Başkanlar nasıl imzaladılarsa, o imzaların arkasında durarak, önümüzdeki ilk seçimden sonra o metindeki maddeleri bir bir uygulayacağız. Seçim yasasını ne kadar değiştirirlerse değiştirsinler, ne yapmaya çalışırlarsa, çalışsınlar bunun altından kalkma şansları yok. Bir iktidar eğer seçime giderken, son bir yıl kala eğer seçim kanunu değiştiriyorsa, bu iktidar gidici olduğunu anlamıştır. Korkunun ecele faydası yok. Türkiye AK Parti’nin yarattığı zulümden kurtulacak ve Türkiye hepimizin gururla yaşadığı aydınlık bir Türkiye’ye dönüşecek” dedi.

İl Başkanı Hikmet Erbilgin tarafından CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 30 Ağustos 1925 tarihinde şimdiki Arkeoloji Müzesi, o günkü Cumhuriyet Halk Fırkası Binası önünde çekilen tarihi fotoğrafın tablosu armağan edildi.



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum