İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudular;

İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudular

Kastamonu Merkez Spor Salonu’nda 12 Mart Satranç Turnuvası yapıldı....

Turnuvaya toplamda 4 kategoride 240 sporcu katıldı. Kastamonu Satranç Federasyonu Başkanı Hilmi başkanlığında gerçekleştirilen 12 Mart Satranç Turnuvası’nda, Kastamonu Görme Engelliler Derneği Başkanı Cahit Kuşoğlu, Yönetimi ve üyeleri satranç sporcularıyla bir araya geldi. İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’nci yıl dönümü dolayısıyla İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını da ezbere okuyan Görme Derneği yönetimi ve üyeleri takdirleri üzerine topladı. Azimleriyle çocuklara örnek oldular.

Görme Engelli Bireylere de satranç kursu veren Kastamonu Satranç Federasyonu Başkanı Hilmi Böcek, satranç alanında verdiği gayretle dikkatleri çekiyor.Her yaş grubu için Kastamonu genelinde gönüllülük esasına dayanarak satranç eğitimleri ve turnuvaları düzenleyen Kastamonu Satranç Federasyonu Başkanı Hilmi Böcek,gençler için seferber oluyor.

“AZİZ ŞEHİTLERİMİZİ MİNNETLE ANIYORUZ”

Kastamonu Görme Engelliler Derneği Başkanı Cahit Kuşoğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü. Başta bu anlamlı günde biz görme engellileri ve onlarca genci telefon tablet gibigereksiz teçhizattan uzaklaştırıp, satranç turnuvası düzenleyerek bir araya toplayan Hilmi Böcek hocamıza minnetlerimizi sunuyoruz. Sonrasında ise Türk’ün marşını, destanını yazan kılıçtan keskin kalemleri ve onları yazdıran aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.”

“HİLMİ HOCAMIZ, KASTMONU’NUN HER YERİNDE ÇOCUKLARIMIZA SATRANCI AŞILIYOR”

Kastamonu Özel Bireyler Derneği Başkanı Huriye Boyraz konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi; “Bugün 12 Mart Satranç Turnuvası’nda Görme Engelliler Derneği’miz öğrencilere, İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını ezbere okudu. 300’e yakın öğrencimiz vardı. Çok kalabalık ve güzel bir organizasyondu. Hilmi Hocamız, Kastamonu’da gençlerimiz için çok emek veriyor. Kastamonu Satranç Federasyonu Başkanı Hilmi Böcek’e Özel Bireyler Derneği ve satranca gönül veren aileler adına çok teşekkür ediyoruz. Gönüllü olarak Kastamonu’nun her yerinde satrancı çocuklarımıza aşılıyor. Satrancı öğretmek amacıyla çok ciddi bir emek sarf ediyor. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum