"Her kesimden geçinemiyoruz çığlıkları yükseliyor";

"Her kesimden geçinemiyoruz çığlıkları yükseliyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanlığı, Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serkan Karayılan, Türkiye'deki son ekonomik duruma dair açıklamalarda bulundu....

Karayılan son dönemlerde Türkiye ekonomisinin yanlış politikalarla yönetildiğini vurgulayarak; "Ekonomik sıkıntılar halkımızın alım ve ödeme gücünü yitirme noktasına getirmiştir. Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf ve şatafat. Her kesimden gelen geçinemiyoruz çığlıkları, her geçen gün yükselmeye devam ediyor. İşte tam da bu nedenle biz, çözüm üretmek adına yerel ve genel olarak iktidara talibiz" dedi.

 

KARAYILAN; "ESNAFLAR SİFTAHSIZ DÜKKANLARINI KAPATIYORLAR"

 

CHP Ekonomi Politikaları ve İşveren Örgütlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Serkan Karayılan, şu ifadelere yer verdi; "Son zamanlarda Ülkemiz ekonomisinin yanlış yönetilmesi sonucunda yaşanan ekonomik sıkıntılar halkımızın alım ve ödeme gücünü yitirme noktasına getirmiştir. Esnaf, toplum ve ekonomimizin orta direği, istikrar ve istihdam unsurlarından biridir. Esnaflar ile yaptığımız görüşmelerde siftah dahi edemediklerini, siftahsız dükkân kapattıklarını söylemektedirler. Eskiden sabit gider dediğimiz elektrik, doğalgaz, su, kira, akaryakıt gideri gibi kalemlere yapılan ardı arkası kesilmeyen zamlar esnafın önünü görmesini ve yatırım yapmasını engellemekte sadece ayakta kalma çabası vermelerine sebep olmaktadır. Alım gücü düşen vatandaşımız eskiden 1 çuval un alıp evinde ekmeğini, gözlemesini, bazlamasını yapıp en azından karnını doyururdu. Şimdi gözlemesini yapacak unun çuvalı olmuş 400-450 lira, yağın litresi olmuş 35-40 lira."

 

"MAAŞLARA GELEN ZAM, YÜKSEK ENFLASYON KARŞISINDA CEBE GİRMEDEN ERİDİ"

 

İlimizde yaşanan tarımsal üretim sıkıntılarına da değinen Karayılan; "Eskiden bir tarlasına pancar dikip hem 1 yıllık şeker ihtiyacını karşılayan hem de fazlasını pazarda satıp ihtiyaçlarını gideren köylümüz şimdi şekerini, ununu marketlerden karşılamaktadır. Gübreye gelen zamlar ve mazot zamları üretimi durdurma noktasına getirmiştir. Asgari ücret 2 bin 825 lira iken 5 litrelik yağ 35 lira, mazotun litresi 7 lira idi. Şimdi asgari ücret 4 bin 250, 5 litre yağ 200, mazot 23 lira.  Yüksek enflasyon karşısında maaşlara gelen zam daha cebe girmeden eridi. Emeklimiz doğalgaz faturasını ödeyemeyip battaniye altına girmiştir.  Evinde bacası varsa soba kuracak duruma gelmiş, Tonu 6 bin 500 lira olan kömürden alamadığı için ne bulursa onu yakmaya başlamıştır. Bir annenin çocuğunun beslenme çantasına koyacağı yemeğin hesabını yapmadan yaşamak, bir babanın pazara gitmek için çocuğunun kumbarasındaki paraya ihtiyaç bırakmamak, kaliteli yaşamak, güvende yaşamak sosyal bir devlet anlayışı olmalıdır

 Bir tarafta yoksulluk diğer tarafta israf ve şatafat. Her kesimden gelen geçinemiyoruz çığlıkları her geçen gün yükselmeye devam ediyor. İşte tamda bu neden ile biz çözüm üretmek adına yerel ve genel olarak iktidara talibiz" ifadelerine yer verdi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum