“İstiklal Marşı’mız adına bu eseri yapmak gurur verici”;

“İstiklal Marşı’mız adına bu eseri yapmak gurur verici”

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü etkinlikleri kapsamında, Barutçuoğlu AVM’de resim sergisi açıldı....

Kastamonu Orhan Şaik Gökyay Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen resim sergisinin açılışına, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yurt, Garnizon Komutanı Per. Alb. Yücel Ercan, okul yönetimi, öğrenciler ve davetliler katıldı. İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü dolayısıyla açılan resim sergisine ilgi yoğundu.

Sergi arasında en çok dikkatleri üzerine çeken eserlerden biri Orhan Şaik Gökyay 4’ncü sınıf öğrencisi Kadir Döğücü’nün eseri oldu. Mehmet Akif Ersoy’un gece uykusundan uyanarak İstiklal Marşı’nın 3’ncü kıtasını unutmamak için duvara yazdığı anı tuvaline yansıtan Döğücü eseriyle ilgili; “Mehmet Akif’in gece uyanıp duvara yazma hikayesini dinlediğimde bundan çok etkilenmiştim.Beni en çok etkileyen yer 10’ncu kıtası olduğu için bu kıtayı yazmak istedim. İstiklal Marşı’mız çok büyük bir eser. Yıllar geçmesine rağmen hala ayakta olması zaten onun niteliğini anlatıyor. Onun adına bir şey yapmış olmak beni çok mutlu etti. Gurur verici bir şey” ifadelerine yer verdi.

AKİF’İN GECE UYANIP, İSTİKLAL MARŞI’NIN BİR KITASINI DUVARA YAZDIĞI ANI, TUVALE YANSITTI

Resim Sergisi arasında ilgileri üzerine çeken Orhan Şaik Gökyay Güzel Sanatlar Lisesi 4’ncü sınıf öğrencisi Kadirhan Döğücü’nün yaptığı eser oldu. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı yazdığı günlerde gece uykusundan uyanıp, aklına gelenleri unutmamak için duvara yazdığı dizeleri konu alan Kadirhan Döğücü, eseriyle ilgili şu ifadelere yer verdi; “İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıldönümüne özel bu eseri yaptım. Mehmet Akif’ingece uyanıp duvara yazma hikayesini dinlediğimde bundan çok etkilenmiştim. Bu konuyu eserimde yansıtmak istedim. Aslında gece uykusundan uyanarak yazdığı kıta, İstiklal Marşımızın 3’ncü kıtası. Ancak beni en çok etkileyen yer 10’ncu kıtası olduğu için bu kıtayı yazmak istedim. Bir duvar perspektifinden görsek nasıl olur diye hep merak etmişimdir. Denenmemiş farklı bir iş yapmak istedim. Açıkçası Mehmet Akif’i çok seviyorum. Zaten İstiklal Marşı’mız çok büyük bir eser. Yıllar geçmesine rağmen hala ayakta olması zaten onun niteliğini anlatıyor. Onun adına bir şey yapmış olmak beni çok mutlu etti. Gurur verici bir şey” dedi. 



Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum