“Servisçilerimizden mazotta KDV ve ÖTV alınmasın”;

“Servisçilerimizden mazotta KDV ve ÖTV alınmasın”

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Eğitim Sekreteri Kader Fatih Aşçıoğlu akaryakıta gelen zamlarla birlikte okul servisçiliği yapan esnafın durumuna çare bulunmasına yönelik açıklamalarda bulundu....

“SERVİSÇİLERİMİZE ÖZEL EN AZ YÜZDE 60 ORANINDA FİYAT İNDİRİMİ YAPILMALIDIR”

 

CHP İl Eğitim Sekreteri Fatih Aşçıoğluartan akaryakıt fiyatları ile birlikte servisçilerin zor bir süreçten geçtiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı, “Okul servisçiliği yapan esnafımız artan girdi maliyetlerine rağmen işini yapmaya, taşımalı eğitimi aksatmamaya çalışıyor.Kendilerine uzanacak bir yardım eli bekleyen esnafın umutları tükeniyor, nefesleri bitiyor. Yetkililer ise hem öğrenci ve velilerimizi hem de şoför esnafımızı mağdur etmeyecek bir modeli hala geliştirebilmiş değiller. Yapılan değerlendirmeler sonucu görüyoruz ki, yalnız bırakılan servisçilerimizin yangınına körükle gidiliyor. İhale tarihinde 7,40 TL olan mazot fiyatı, bugün 23,01 TL olmuştur. Buna karşılık milli eğitim bakanlığı göstermelik artışlar ile günü kurtarmaya çalışıyor. Önerimiz odur ki; Servisçilerimizden mazotta KDV ve ÖTV alınmasın. Servisçilerimizin belini büken akaryakıt fiyatlarıdır. KDV ve ÖTV sıfırlandığı takdirde, yaşanan ve yaşanması muhtemel mağduriyetlerin önüne geçilecektir. Bunun yanı sıra kasko, sigorta, yedek parça ve zorunlu muayene ücretlerinde servisçilerimize özel en az yüzde 60 oranında fiyat indirimi yapılmalıdır”.

 

“ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞİMİZDİR, SERVİSÇİLERİMİZ BİZİMDİR”

 

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran toplumun her kesimini derinden etkilemeye devam etmektedir ifadelerini kullanan Aşçıoğlu: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kesintisiz eğitime devam edebilmeleri açısından yetkililerin bir an önce harekete geçmeleri, doğru ve yerinde adım atmaları gerekmektedir. Bugüne kadar yapılan yanlışlar adeta halının altına süpürülmüş, üstü kapatılmıştır. Katlanarak artan toplumsal gerilim hiç şüphesiz ki, eğitim alanına da yansımakta ve hiçbir önlem alınmadığını üzülerek görmekteyiz.

Böylesine zor bir dönemde servisçilerimize destek olmayacaksanız, ne zaman olacaksınız. Yiğit er meydanında belli olur. Bu senenin başında velilerin ödediği servis ücretleri yükseldi. Bunun cezasını servisçiler ve veliler ödüyor. Devlet taşın altına elini bugün koymayacaksa ne zaman koyacak.Cumhuriyet Halk Partisi olarak, hak haklıya teslim edilinceye kadar takipteyiz. Çocuklarımız geleceğimizdir, servisçilerimiz bizimdir” dedi.

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum