"Çocuklarımızın ve ailelerin yüzünü güldürmek bizim için onur";

"Çocuklarımızın ve ailelerin yüzünü güldürmek bizim için onur"

3-17 yaş arası Tip 1 Diyabetli çocuklarda sağlıklı yaşam projesi kapsamında 70 adet şeker ölçüm cihazı dağıtım töreni dün yapıldı....

70 adet şeker ölçüm cihazının 44 adedini Kronospan firması ve 26 adedini de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı katkıları ile dağıtımı yapıldı.

 

Törene Vali Avni Çakır, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yurt, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, İGM Başkanı Güray Parçal, İl Sağlık Müdürü Yüksel Kutlu, Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan, MHP İl Başkanı Emin Çınar, Kastamonu Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı Jan. Kıd. Alb.Mehmet Çelik, Kronospan Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gülamoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Uğur Başak, cihaz alacak ailelerin çocukları ve diğer davetliler katıldı. 

 

GÜLAMOĞLU; "ÇOCUKLARIMIZ VAR OLDUKÇA, GELECEK İÇİN DAHA ÇOK UMUTLANACAĞIZ"

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ödül töreninde konuşma yapan 44 cihaz alımına katkı sağlayan Kronospan Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Ömer Gülamoğlu; “Valimiz bu projeyi bize önerdiğinde çok heyecanlandık. Kastamonu’da sağlık her şeyden önce geliyor. Sağlıksız hiçbir şey olmaz. Sağlıklı yaşayabilmek içinde maddiyata ihtiyaç var. Sağlıklı yaşam için maddiyatı olmayanlarda imkanları olanlardan yararlanması gerekir. Sayın Valimizde bu konuda hassas davrandılar. Böyle bir hayırlı işe firmamızı da dahil ettiği için müteşekkiriz. Firmamızın temeli atıldığından ilk günden itibaren insan sağlığı bizim için hep planda. Bu da bizi çalışanlar olarak çok mutlu ediyor. Bunu sürdürebilmek için firmamız adına elimizden geldikçe aracılık yapmaya gayret ediyoruz. Burada önemli olan çocuklarımız, çocuklarımız var oldukça bizde gelecek için daha çok umutlanacağız. Bu işin mimarı Sayın Valimizdir. Gerek firmamız olsun, gerek Kastamonu Entegre olsun bu şehrin atardamarlarıdır” diyerek projede emeği geçenlere teşekkür etti.

 

ÇAKIR; "BU TÜR PROJELERİ DAHA ÇOK KOVALAMAMIZ GEREK"

 

Vali Avni Çakır hayırlı bir işe vesile olduklarını ifade ederek yaptığı konuşmasında, ; “Tip-1 Diyabet hastalığının Kastamonu’da bu kadar yaygın olduğunu ben bilmiyordum. Detayı hakkında bilgi sahibi değildim. Sağ olsun Aytaç bey durumu bana net bir şekilde özetledi. Bizim devlet olarak, vali olarak asli görevlerimizden bir tanesi, hem de müthiş bir sosyal sorumluluk projesi olarak hemen bir çalışmaya başladık. Bu bizim için olmazsa olmazımız oldu. Bununla alakalı İl Sağlık Müdürlüğümüz, sevgili Vali Yardımcımız Ünal bey başkanlığında bir komite oluşturulduk. Yapılan çalışmalar sonucunda Tip-1 Diyabet hastaları için en uygun kullanımı olan cihazı; ilimizdeki hasta potansiyelini, bununla alakalı yaş aralığını tespit etti. 3-17 yaş aralığı koyduk ve saha taramalarımızı yaptık. Bu kapsamda ürünü kullanmayan 70 çocuğumuzu tespit ettik. Bununla alakalı finansman çalışmalarına başladık. Bununla alakalı finansman oluştururken, fikrimizi ilimizdeki Kronospan firmamıza açtık. Onlarda tereddütsüz bir şekilde hemen kabul ettiler. Böylelikle finansman kısmı da çok kısa sürede çözülmüş oldu. Bu proje 1 yıllık yapıldı ama hiç endişeniz olmasın. Bu proje duyulduktan sonra o kadar çok insan bizi aradı ki, ‘Keşke bizde dahil olsaydık’ diye. İnşallah Kastamonu olarak bunu sizlere sunmaya devam edeceğiz. Bu cihazla inşallah çocuklarımız çok konforlu bir yaşam sürecekler. Bizim bu tür projeleri daha çok kovalamamız gerekiyor. Bu bizim içinde bir ders oldu. Neticede çok büyük, çok hayırlı bir işe vesile olduk. Çocuklarımıza böyle bir katkıda bulunmak ve siz ailelerin yüzlerini güldürmek çok büyük bir onur. Tüm yavrularımıza ve ailelerine sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum. Bu süreçte tespit edilmeyen ailelerimizde varsa, onları da bu sürece dahil edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından da şeker ölçüm cihazları katılımcı protokol tarafından ailelere dağıtıldı.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum