KÜ’de Büyükelçi Kaymakcı’ya yoğun ilgi;

KÜ’de Büyükelçi Kaymakcı’ya yoğun ilgi

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Bilgehan Bilgili Konferans Salonunda düzenlenen “AB Sürecimiz ve Gençler için Fırsatlar” konferansında Kastamonu Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri ile bir araya geldi....

Programa; Vali Avni Çakır, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, MHP İl Başkanı Emin Çınar ile birlikte kurum müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım sağladı. Konferansın açılış konuşmasını yapan Rektör Ahmet Hamdi Topal, Faruk Kaymakcı’ya AB üyeliği ile ilgili devam eden süreç ve AB tarafından öğrencilerimize ve akademisyenlerimize sağlanan imkanlar hakkında vereceği bilgilerden dolayı teşekkür etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Kaymakcı, konferans salonundaki katılımcıların Türkiye ve AB ile ilgili algı ve görüşlerini anlamaya yönelik canlı bir dijital uygulamayla interaktif bir sunum gerçekleştirdi.

Türkiye’nin AB ile ilişkilerinde sürecin önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin 1959 yılında o zamanki adı Avrupa Ekonomik Topluluğu’na ortaklık başvurusuyla başlayan AB sürecinde, özellikle 1999-2006 yılları arasında son derece önemli reformları gerçekleştirdiğini vurguladı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin Türkiye-AB ilişkilerindeki en önemli kırılma noktalarından biri olduğunu belirten Kaymakcı, “2016'dan beri Türkiye maalesef güvenlik odaklı politikalar izlemek zorunda kaldı. O tarihe kadar reformlar, açılımlar yapan Türkiye birdenbire kendini korumaya alıp güvenlik politikalarına ağırlık verdi" dedi.

Türkiye’nin ve AB’nin birbirine ihtiyacını vurgulayan Büyükelçi Kaymakcı konuşmasında, Türkiye’nin üyeliğinin AB’ye katkısının tartışmasız olduğunu ve AB ve Türkiye’nin ortak değerler ve çıkarlara sahip olduğunu belirtti.

Bakan Yardımcısı Kaymakcı, AB’nin sağladığı burs ve eğitim imkanları ile Dışişleri Bakanlığı’nda kariyer fırsatları hakkında da bilgilendirilmelerde bulundu.

Program, Soru cevap kısmının ardından Rektör Ahmet Hamdi Topal’ın Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı’ya hediye takdimi ile sona erdi.












Kaynak:

İlgili Konular :
, , , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum