17 Üniversite, BATIKAF için bir araya geldi;

17 Üniversite, BATIKAF için bir araya geldi

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile birlikte Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, 25 ve 26 Mart 2022 tarihlerinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın (BATIKAF) organizasyon çalışmaları kapsamında, 17 paydaş üniversite ve illerin eşgüdümünde, Bolu Valiliği ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen BATIKAF Hazırlık Çalıştayı’na katıldı....

Düzenlenen çalıştaya; Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi (CBİKO) Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Kastamonu Üniversitesi ile birlikte paydaş 16 üniversitenin rektörü ve sorumlu rektör yardımcıları ile kamu, kurum ve kuruluşlarının amirleri, Gençlik ve Spor İl Müdürleri, İŞKUR İl Müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları, üniversitelerin kariyer merkezi yetkilileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan BATIKAF Hazırlık Çalıştayı’nın açılış konuşmasını Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı yaptı. Bolu Valisi Ahmet Ümit ve CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay’da birer konuşma gerçekleştirdi.

 

ATAY; "GENÇLER, NİTELİKLİ BİREYLER OLARAK MEZUN OLMALI"

CBİKO Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, yaptığı konuşmasında; "Cumhurbaşkanımızın 20 yılda ortaya koyduğu kararlı tutumuyla üniversitesiz il kalmadı. Üniversiteleşme oranı fevkalâde yükseldi. İşin en zor tarafı ise kurulan bu üniversiteler hem öğrencilerin amaçlarına hizmet edecek, hem ülkenin menfaatlerine hizmet edebilecek bir düzlemde birleşmesi gerekiyor. Gençlerin nitelikli bireyler olarak üniversitelerden mezun olması gerekiyor. Sadece 4-5 yıllık eğitimle diploma vermenin yeterli olmadığı bir yüzyılda yaşıyoruz" dedi.

 

"GENÇLER ARTIK KENDİLERİNE GELEN TEKLİFİ SEÇİYOR"

Yapılan fuarların dünyada en büyük fuarlardan bir olacağını vurgulayan Atay; "Ulusal staj programımızda bir yandan devam ediyor, şu an sistemde 140 bine yakın öğrenci var. Öğrencilerimiz o sisteme kendisini akademik, sosyal ve sportif becerileri üzerinden tanımlıyor. Sonra da yüzlerce, binlerce şirket onlara teklif gönderiyor. Gençler artık kendilerine gelen teklifleri seçiyor. Sonuç itibariyle bu programlar vasıtasıyla gençler iş hayatına hazır birer birey haline gelecekler. Üniversitelerimiz bu hizmetleri etkili olarak kullanırlarsa, üniversiteli istihdamıyla başa çıkabiliriz.  Bu kadar aracı entegre bir şekilde ilerleterek bu sorunu gündem olmaktan çıkarıp, birçok konuda olduğu gibi dünyada örnek ülke olacağız. Dolayısıyla bu fuarlarımız, programlarımız topyekûn bir kalkınmadır. Burada üniversitelerimiz, öğrencilerimiz, iş verenlerimiz kazanıyor. En büyük iş fırsatlarını biz sunuyoruz. Bu işin diğer tarafı olan meslek odalarına, ticaret odalarına, reel sektör temsilcilerine de bu araçları sunmuş olduk" ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmaların ardından Bölgesel Kariyer Fuarları ve BATIKAF tanıtım filminin gösterilmesi ile devam eden program da tasarım, kariyer etkinlikleri, hizmet temini, sponsorluk, iletişim ve tanıtım çalışmaları hakkında BATIKAF ekiplerinin sunumları yapıldı.

Programın devamında çalıştay koordinasyon toplantıları kapsamında CBİKO Başkanı Doç. Dr. Atay, Bolu Valisi Ümit ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Alişarlı’nın katılımlarıyla, paydaş Üniversitelerin Rektörleri çalışma grubu, Kariyer Merkezlerinden sorumlu Rektör Yardımcıları çalışma grubu, Kariyer Merkezleri müdürleri çalışma grubu ve Bolu İl Müdürleri, illerin İŞKUR, Gençlik ve Spor İl Müdürleri ile Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları çalışma gruplarının toplantıları gerçekleştirildi.

Toplantıda, BATIKAF programı için hazırlıklar ve çalışmaların koordinasyonu hakkında detaylı görüşmeler yapıldı. Çalıştay sonunda çalışma gruplarından gelen öneri ve kararlar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Çalıştay, toplu fotoğraf çekimi ardından sona erdi.




Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum