Kastamonu, 'Öğrenci dostu şehir' olamadı!;

Kastamonu, 'Öğrenci dostu şehir' olamadı!

Üniversite Araştırma Laboratuvarı tarafından yapılan araştırma Kastamonu'da öğrencilerin mutsuz olduğunu belirledi....

Öğrenci dostu üniversite şehirleri araştırmasına göre; Kastamonu, 81 il içerisinde 54'ncü olarak; öğrencilerin en az memnun olduğu şehirler arasında yer aldı.

Üniversite öğrencilerinin, öğrenim gördükleri şehirlerden, memnuniyet; ulaşım imkânları, şehirde kendini güvende hissetme, eğlence, spor, esnafla ilişkiler, öğrencilere karşı halkın tutumu, gezi, sosyal, sanatsal ve kültürel etkinlikler ve sağlık sorunlarının çözümü gibi konularda üniversite öğrencilerin okudukları şehre ilişkin memnuniyetlerinin ölçüldüğü araştırmada Kastamonu açısından dikkat çekici detaylar ortaya çıktı. .

ARAŞTIRMANIN NOTLARI ŞU ŞEKİLDE;

Araştırmada verileri 2020 yılında 81 ildeki 125 devlet ve 67 vakıf olmak üzere 192 üniversitede öğrenim gören 39 bin 386 öğrenciden toplandı. Türkiye’de sadece 27 şehirden öğrenciler memnuniyet hissederken, 55 şehir öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşatıyor.

Memnuniyetin düşük olduğu 48 şehir ise öğrenci memnuniyeti konusunda bir duyarlılığa sahip olma konusunda, öğrencilerden oldukça tepki görmektedir. Bununla birlikte memnuniyet ve memnuniyetsizlik arasında kalan Türkiye’nin 7 şehri öğrenci şehri olabilme potansiyeli olmasına rağmen öğrenci memnuniyetini tam olarak sağlayamamaktadır. Türkiye’nin üniversite öğrenci başkentleri Eskişehir, Ankara ve Antalya’dır. Bir önceki yıla oranla öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşatan illerde bir artış bulunmaktadır.

Kaynak:

İlgili Konular :
, , , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum