TSM Korosu, Yeşilçam esintisini Kastamonu’ya getirecek;

TSM Korosu, Yeşilçam esintisini Kastamonu’ya getirecek

KASMEK Türk Sanat Müziği Eğitimi Kursu, konser için hazırlanıyor....

Haftada iki gün çalışmalarına devam eden koro ekibi, “Yeşilçam” esintisini Kastamonu’ya getirecek.

Kastamonu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bünyesinde pek çok kurs barındıran Kastamonu Mesleki Eğitim Merkezi (KASMEK), faaliyetlerini sürdürüyor.  Yediden yetmişe her yaştan vatandaşın aynı amaç etrafında toplanarak şarkılar söylediği koro;  KASMEK Piyano Kursu Öğretmeni Canan Pirci'nin öncülüğünde çalışmalarına devam ediyor. Türk Sanat Müziği Kursu koro ekibi, yakın zamanda Yeşilçam şarkılarıyla bir konser vermeye hazırlanıyor.

PİRCİ; “SANATA GÖNÜL VEREN VE SANATLA HAŞIR NEŞİR OLMAK İSTEYENLERLE BİR ARADAYIZ”

KASMEK’te hem Piyano Kursu hem de TSM Eğitimi Kursu öğretmeni Canan Pirci, TSM Kursu hakkında şu bilgilendirmelerde bulundu; “KASMEK Eğitim Merkezi’nde Türk Sanat Müziği Koro derslerimiz başladı Aralık ayında. Koromuz 35-40 kişiden oluşuyor. Amatör bir ekibiz ama sanata gönül veren ve sanatla haşır neşir olmak isteyenlerle bir aradayız. Böylelerin sayısı çok fazla Kastamonu’da. Çalışmalarımız 4 aydır devam ediyor. Yakın zamanda da bir konser vermeye hazırlanıyoruz. Yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Herkes çok severek geliyor.  Öncelikle Belediye Başkanımız R. Galip Vidinlioğlu’na çok teşekkür ediyoruz, bizlere bu imkânı sunduğu için. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ÖZKAN; “KASTAMONU’DA BİR EKSİKLİĞİ GİDERMİŞ OLDULAR”

Kursiyerlerden Kastamonu Valiliği Yazı İşleri Müdürü Nevzat Özkan; “Yıllar evvel, Kültür Müdürlüğü bünyesinde de bir koromuz vardı, onun kurucularındandım.  Bu koronun kurulduğunu sonradan öğrendim. Benden daha önce başlayan arkadaşlarım ‘Sizin daha önce de koro geçmişiniz var, yeni bir koro oluşturuldu, katılmak ister misiniz?’ dediler. Ben de amatörce ilgilendiğim için müziği de çok severim memnuniyetle katıldım. Eşimle beraber katılıyoruz. Uzun zamandır belediyenin bize tahsis ettiği yerde çalışıyorduk. Belediyeye de bu vesileyle teşekkür ediyorum. Kastamonu’da bir eksikliği gidermiş oldular. Kültür hizmeti ilimiz için gerekliydi ve bu eksiklik giderilmiş oldu. Çalıştığımız ortamda çalışmalarımız esnasında bizlere güzel imkânlar sağladılar. Buradan Galip Bey’in şahsında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Koro çalışmamız haftada iki gün olarak devam ediyor. Yakın zamanda da bir sunumumuz olacak. Amatörce, zevkle çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

TEKECİ; “BU AKTİVİTELER DAHA DA ÇOĞALSIN HER YERDE KASTAMONU KONUŞULSUN”

TSM Kursiyerlerinden Aynur Tekeci; “Doğma büyüme İstanbulluyum ama 1979’da Kastamonu’ya gelin geldim. 1980’de bir restoranda gelip yemek yiyemezken, bir pastaneye girip bir bardak çay içemezken, Kastamonu şuanda 2022’de çok şeylere kavuşturdu bizleri. Tüm modernliğiyle tüm etkenlikleriyle çok seviyorum Kastamonu’yu. Artık İstanbul’a bile dönmek istemiyorum. Bu hastalıktan dolayı insanlarımızın psikolojisi bozuldu, morali düştü. Ne kadar 3-5 arkadaş bir araya gelsek de kendimizi mutlu edemiyorduk. Sonrasında bu belediyenin çalışmalarını duydum. Hemen katılmaya karar verdim. Çünkü bize çok iyi geleceğini düşünüyorum. Bu aktivite bizlere çok çok iyi geldi. Sanat Müziği öğretmenime, Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum.  Bu aktiviteler daha da çoğalsın her yerde Kastamonu konuşulsun. Zaten şuanda İstanbul’da Kastamonu konuşuluyor. Kastamonu’nun kalbimde o kadar çok sevgisi var ki tüm aktiviteler, yenilikler, belediyedeki hizmetler, güler yüz her şey çok daha güzel olsun. Memleketimizi seviyoruz.  Herkese şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

ARKUN; “GÜNDÜZ BEDENEN YORULSAK DA AKŞAM MÜZİKLE DİNLENİYORUZ”

TSM Kursiyerlerinden Ahmet Arkun, daha öncesinde de bu tarz etkinliklere katıldığını belirterek şöyle konuştu; “İl Kültür müdürlüğü bünyesinde halk müziği ve Türk sanat müziği konserlerinde şarkılar türküler söyledik. Sosyal aktiviteye katılmaktan dolayı çok mutluyum. Gündüz bedenen yoruluyoruz burada akşam gelip müzik etkinliğiyle beynimizi dinlendiriyoruz.  Değişik çevrelerden yeni dostlar arkadaşlar kazanmış oluyoruz. Bugün halk müziği kültürüne hizmet etmekten gerçekten gurur duyuyorum. Ayrıca türküler söyleyip bağlama çalıyorum. Sanat musikisini sevdiğim için de sanat müziği korosuna katıldım bu yıl. Kastamonu Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bizleri bu şekilde bir araya getirdi arkadaşlarımızla beraber güzel müzik ortamındayız. Çok mutluyuz.”

ŞEROĞLU; “KAFANIZI DAĞITIYORSUNUZ, İŞ YOĞUNLUĞU, STRES HEPSİ KAYBOLUYOR”

Kursiyerlerden Şükran Şeroğlu, insanlar için bu tarz etkinliklerin oldukça faydalı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü;“Bu tarz sosyal faaliyetlerle insanın hem çevresi genişliyor hem de kendine özgüveni geliyor. Kafanızı dağıtıyorsunuz, iş yoğunluğu, stresi hepsi kayboluyor. 3-4 ay önce bu koronun Belediyemizin sayesinde açıldığını duydum. Hemen başvuruda bulunduk. Sağ olsun hem Canan hocamızın hem de güzel arkadaşlarımızın eşliğinde güzel bir çalışma yapıyoruz. Koro çalışmalarımız güzel gidiyor. İnşallah bu güzel çalışmalarımızın akabinde güzel bir konserimiz de olacak. Yaş sınırlaması yok. 7’den 70’e herkesin katılabileceği, güzel çalışmalar var. Belediyemize bu imkânları bize verdiği için çok teşekkür ediyorum. Herkesi bekliyoruz.” 




Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum