'Emekliler ve hastalarımız mağduriyet yaşıyor';

'Emekliler ve hastalarımız mağduriyet yaşıyor'

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği (TÜM-EMEK-DER) Şube Başkanı Hamdi Kaya Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Ergül’ü Genel Sekreteri Ali Yağcıoğlu ile birlikte ziyaret etti....

Hamdi Kaya, Başhekim Prof. Dr. Zafer Ergül’ü ziyaretinde, emekli vatandaşların hastanede yaşadıkları sıkıntıları çözümü noktasında taleplerde bulundu.

Pandemi döneminde özverili çalışmalarından dolayı sağlık çalışanlarını teşekkürlerini sunan Kaya; “Pandemi döneminde Kovid-19 hastalığından aramızdan ayrılan doktor ve sağlık çalışanlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde en çok mağdur olan kesim emeklilerdin randevu sistemi uygulaması sanki emekliler için işkenceye dönüşmüştür. Hastalıkları bölümleri randevu ile bakılmakta olup, örnek Göz Polikliniği’nden 15-20 güne randevu alınabilmekte, randevu gününden 1-2 gün kala randevunuz iptal edilmiş mesajı gelmedi ise en şanslı hastalardan bir tanesi oluyorsunuz. Hastanemizde ‘Ortopedik malzeme yok protez işlemi yapılamıyor’ denmektedir. İleri yaşlarda olan emeklilerimiz ve hastalarımız muayene sonucunda ultrason istendiğinde 1,5-2 ay arası kendilerine randevu verilmektedir. 1 ,5-2 ay sonra aynı hastalar tekrar hastaneye gelmek zorunda bırakılmakta, yeniden randevu almak zorunda bırakılmaktadırlar. Sistem gereği 10 gün geçtikten sonra aynı doktordan tekrar yeniden randevu almadan işlem yapamamaktadır. Defaten aynı işlem için 2’nci kez muayene katkı payı ödemek zorunda kalmaktayız. Acil olarak acil polikliniğine gelen hastalarımızdan istenen MR sonuçlan il dışına gönderilip online okunduğu 2-3 saat bekletilmektedir. Bu konuda da kısa sürede sonuç alınamadığından emeklilerimiz ve tüm hastalar mağduriyet yaşamaktadır. Bozkurt ya da diğer ilçelerimizde 4 kez gidiş geliş masrafı yanında muayene katkı payı ödemesi yaparak mağdur edilmekteyiz. Malum emekliler olarak ekonomik anlamda çok büyük anlamda sıkıntı yaşanmaktadır. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşadığımız tüm mağduriyetlerin giderilmesi için gereğinin yapılmasını arz etmekteyiz” dedi.

Sayın Cumhurbaşkanımız her konuşmasında sağlık konusunda çağ atladığımızı üstüne basa basa ifade etmektedir. Bu çağ atlama Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni de kapsamaktadır diye düşünüyoruz. Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Kastamonu halkına yakışır şekilde yapılmış, görkemli bir açılış ile hizmet vermeye başlamıştır. Fakat ilerleyen aylarda hizmet verme noktasında yaşadığımız sorunlar artarak devam etmiştir. Kastamonu ilinde yaşayan emeklilerimiz hizmet alamadıkları branşlarda ve yapılamayan işlemler için Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne ya da il dışında bulunan üniversite hastanelerine gitmek zorunda bırakılmaktadır. Bu konu hem ekonomik hem de sosyal anlamda ciddi bir sıkıntı yaşanmasına neden olmaktadır. Başhekimimizden ifade ettiğimiz tüm sorunlarımızın çözümünü arz ve talep ediyoruz. Sorunlarımızın çözülmesi konusunda herhangi bir somut adım atılmadığı takdirde 5 bin imzalı dilekçemizi ekleyerek T.C Cumhurbaşkanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na aynı sıkıntılarımızı arz ve talep edeceğimizin bilinmesini arz ve talep ederiz” ifadelerini kullandı.


Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum