TOKİ Örencik 2'nci etapta son durum ne?;

TOKİ Örencik 2'nci etapta son durum ne?

Bir taraftan TOKİ Örencik 1'nci etapta yaşayan vatandaşların sorunları çözüm beklerken, diğer taraftan da iptal edilen 2'nci etap TOKİ'de ev satın almaya hak kazanan vatandaşların meraklı bekleyişi sürüyor....

Toplu Konut İdaresi tarafından Doğu Çevre Yolu’nun Örencik mevkiine yapılması planlanan konut projesinin ihalesi Aralık ayında iptal edilmişti.

 

TOKİ, Örencik mevkiine daha önce 316 konuttan oluşan bir proje gerçekleştirmiş ve konutlar geçtiğimiz aylarda hak sahiplerine teslim edilmişti. Teslimin gerçekleşmesinin ardından ulaşım sorunu kısmen çözülse de  başta altyapı, internet ve ısınma olmak üzere sıkıntılar yaşamaya devam eden TOKİ sakinlerinin sorunları çözülemezken; ihalesi gerçekleştirilen ancak alınan kararla iptal edilen Örencik TOKİ-2 projesinde  602 hak sahibinin de meraklı bekleyişi sürüyor.

TOKİ iptal gerekçesini, “İhtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanması, kaynakların verimli kullanılması” diye açıklamıştı. İhalenin iptalinin ardından TOKİ yetkilileri, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Bir tarafta evlerini teslim alan 1'nci etap sakinleri, diğer tarafta ise evlerine kavuşmanın heyecanıyla bekleyen 2'nci etap sakinlerinin kafasındaki 'TOKİ muamması' devam ediyor.





 

 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum