605 kalemde etiket değişimi;

605 kalemde etiket değişimi

Temel gıda ürünlerinde KDV’nin yüzde 1’e indirilmesinin ardından, kararın uygulandığı ilk 2 gün, market çalışanları yoğun şekilde ‘etiket’ mesaisi yaptı. Kastamonu'da bir markette gece saat 12'ye kadar çalışan market çalışanları, 605 kalemde etiket fiyatı değişikliğine gidildiğini belirtti....

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın temel gıda ürünlerinden alınan KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirileceğini açıklamasının ardından, konuyla ilgili karar 14 Şubat 2021 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, et, süt, yumurta, peynir gibi birçok temel gıda ürününe dün itibariyle yüzde 7 oranında Indirim yansıtılması gerektiği duyuruldu.

 

"605 KALEMDE ETİKET DEĞİŞİMİ YAPILDI"

Kastamonu'da ise marketlerde etiket indirimleri başladı. Kastamonu'da bulunan bir markette, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı KDV indirimi sonrasında etiket mesaisinin başladığını belirten market çalışanı, 605 üründe etiket fiyatı değişikliğe gidildiğini belirtti. Bunun için dün gece saat 12'ye kadar çalıştıklarını belirten market çalışanı yoğun bir gün olduğunu söyledi. Sadece temel gıda ürünlerinde değişikliğe gidildiğini ifade eden market çalışanı, meyve sularında ÖTV olması nedeniyle KDV indirimi yapılmadığını kaydetti. Sektör temsilcileri ise KDV indirimlerinin bir başlangıç olduğunu belirterek, herkesin ek indirimler yapması gerektiği konusunda birleşiyor.

 

Marketlerde Etiket mesaisi pazar geceden itibaren başlamıştı. Bazı marketlerde tüketicilerin indirimli fiyatları titizlikle kontrol ettiği de göze çarpan detaylar arasında.

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum