En pahalı toplu ulaşım bizde!;

En pahalı toplu ulaşım bizde!

Kastamonu Belediye Meclisi'nde Minibüsçüler Kooperatifi'nin artan akaryakıt fiyatlarını gerekçe göstererek talep ettiği zammın onaylanmasının ardından vatandaşlar tepki göstermişti....

Şubat ayı Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda şehir içi ulaşım ücretleri tam tarifede 3,25 TL'den 4 lira 80 kuruşa çıkmış, öğrenci ücreti ise 3 lira 80 kuruş olmuştu. Batı Karadeniz'deki diğer illere bakıldığında ise en pahalı ulaşım ücretlerinin Kastamonu'da olduğu görülüyor.

ÇANKIRI'DA TAM 3 TL, ÖĞRENCİ 2 LİRA 40 KURUŞ

Çankırı'da şehir içi ulaşım ücretleri tam 3 TL, öğrenci ise 2 lira 40 kuruş olurken; uzun zamandır da ulaşım ücretlerine zam yapılmıyor.

Diğer taraftan Ocak 2022'de tarife değişikliğine gidilen iller Karabük, Çorum ve Sinop'ta da durum aynı şekilde.

SİNOP'TA TAM 4 LİRA 25 KURUŞ, ÖĞRENCİ 3 LİRA 25 KURUŞ

Sinop’ta toplu ulaşım araçlarında geçerli olan ücret tarifesi yeniden düzenlenerek, tüm mesafelere 50 kuruş zam yapılmıştı. Sinop'ta uygulanan tarife mesafe bazlı olurken;  şehir içi ortalama ulaşım bedeli ise tam 4 lira 25 kuruş, öğrenci ise 3 lira 25 kuruş olarak belirlendi.

ÇORUM'DA TAM 3 LİRA 75 KURUŞ, ÖĞRENCİ 2 LİRA 50 KURUŞ

Nüfus bakımından en büyük komşumuz Çorum'da ise 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle toplu ulaşım hizmetleri zamlandı. Yeni tarifeye göre tam abonman ücreti 2.75 liradan 3,75 liraya, öğrenci ücreti ise 2 liradan 2 lira 50 kuruşa yükseldi.

KARABÜK'TE TAM 4 LİRA, ÖĞRENCİ 3 LİRA 50 KURUŞ

Karabük'te ise 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle zamlanan tarifelerde;  tam fiyatı 4 lira, öğrenci bileti ise 3 lira 50 kuruş olarak belirlendi.

BARTIN'DA 4 LİRA 50 KURUŞ

 Bartın'da ise Şubat ayı itibariyle toplu taşıma ücreti 2,25 liradan 3,5 liraya, Şehir içi sivil yolcu taşıma ücreti ise 3 liradan 4 lira 50 kuruş yükseltildi.

 

Komşu illerimize bakıldığında tam ücretler; Sinop'ta 4 lira 25 kuruş,  Çorum'da  3 lira 75 kuruş, Bartın'da 4 Lira 50 kuruş  Karabük'te ise 4 lira olarak belirlenirken; Kastamonu'da ise bu ücret 4 Lira 80 kuruş olarak dikkat çekiyor.

 

Kastamonulu vatandaşlar ise, artan ulaşım fiyatlarından ziyade mesafeye göre ücret alınmasını isterken; diğer taraftan da düzenli olarak toplu ulaşım kullanan vatandaşlar ise daha makul fiyatlara gelecek aylık abonman kartları talep ediyor.  


Kastamonu'da Özel Halk Otobüsleri'ne son zam yapılan Nisan 2021 tarihinde akaryakıt fiyatlarının litre fiyatı yaklaşık 7 TL iken, son zammın yapıldığı tarihte ise  akaryakıt litre fiyatı yaklaşık 14 TL'ydi. 

Kaynak:

İlgili Konular :
, ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum