Morfoloji binasının müteahhidi iş bıraktı;

Morfoloji binasının müteahhidi iş bıraktı

Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası'nın yüzde 98'lik kısmını başarılı bir şekilde tamamlayan yüklenici firma, tedarik ve artan girdi maliyetleri nedeniyle iş bıraktı....

Büyük bir bölümü tamamlanan ve hizmete açılan binanın yapılmayı bekleyen elektrik işlerinin ardından hizmete başlayacağı öğrenildi.  18 milyon 672 bin TL sözleşme bedeli olan projenin 29 Kasım 2021'de tamamlanması planlanıyordu.

Yüzde 98'i tamamlanan Kastamonu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji (Eğitim) binası inşaatının yüklenici firması iş bıraktı. Tedarik sıkıntıları nedeniyle  müteahhittin iş bırakması yeniden ihaleye çıktı fakat sonuca ulaşılamadı. Binanın yaklaşık yüzde 98'i tamamlanırken; çok az bir bölümünde elektrik tesisatı işleri kaldı ve belirlenen sürede bitirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kastamonu Üniversitesi için hayati öneme sahip olan Morfoloji binasında beklenmeyen gelişmeler yaşandı. İnşaatın yüklenici firmasının tedarik sıkıntıları iş bırakması sonucunda ufak bir belirsizlik meydana gelse de üniversite yönetimi olaya el attı.

Yaklaşık yüzde 98'i tamamlanan ve Tıp Fakültesi 1 ve 2'nci sınıf öğrencilerinin ikinci dönemde eğitimini alması planlanan Morfoloji binasında; yüklenici firmanın iş bırakması sonucunda, binanın geriye kalan bölümleri için yeniden ihaleye çıkıldı fakat ihalede sonuca ulaşılmadı.

Üniversite yönetiminden alınan bilgiye göre ise; binanın yaklaşık yüzde 98'lik bölümünün tamamlandığı öğrenilirken, binanın da ikinci döneme yetiştirilmesi planlanıyor.

Beklenmeyen bir aksaklık yaşanmaması durumunda; Tıp Fakültesi öğrencileri; ikinci dönem Morfoloji binasında eğitim görmeye başlayacak.  

Kaynak:

İlgili Konular :
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum