UMKE, 15 günde 67 hastaya ulaştı;

UMKE, 15 günde 67 hastaya ulaştı

Bu sezon ağır bir kış geçiren Kastamonu'da yoğun bir mücadele gösteren Kastamonu UMKE ekipleri, kapalı köy yollarını aşarak hastalara ulaştı....

15-29 Ocak tarihlerinde toplam 67 hastaya ulaşan UMKE ekipleri,  toplamda da  5 bin 526 kilometre yol kat etti.

Özellikle Ocak ayının ortalarından itibaren etkili olan kar yağışıyla birlikte zaman zaman 700'ün üzerine kadar çıkan kapalı köy yolu sayıları; 112 Sağlık Ekipleri'nin de köylere ulaşmasına engel oldu. Zorlu şartlarda hastalara ulaşılması için büyük mücadele gösteren Kastamonu UMKE ekipleri AFAD ekipleriyle gerçekleştirdikler iş birliğiyle yolları kapalı köy yollarına ulaştı.

Kar yağışının başladığı 15 Ocak'tan 29 Ocak tarihine kadar toplamda 150 personelle sahada ve koordinasyonda çalışan UMKE ekipleri, toplam 67 hastaya ulaştı.  Envanterlerinde bulunan  6 araçla; 12 bin 580 dakika operasyon süresine sahip olan Kastamonu UMKE; AFAD'la birlikte Bozkurt'ta 17, Şenpazar'da 9, İnebolu'da 22 hastaya ulaştı.

İl Sağlık Müdürlüğü'nün girişimleriyle envanterlerine kattıkları Scam Ambulans ve UMKE Snowtrack'tan da verim alan ekip, bu araçlarla da sadece 15 günde 19 hastaya ulaşmayı başardı.


Kaynak:

İlgili Konular :
, , ,
İlgili Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
0 Yorum